İzmir'de, kanunsuz yollarla yurtdışına çıkmaya çalışan 101 Suriye uyruklu şahıs, iki operasyonda yakalandı. Gözaltına alınan organizatörlerden ikisi tutuklandı.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği ekipleri, Avrupa ülkelerine deniz yoluyla kaçmaya çalışan yabancı uyruklu göçmenlerle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. İzmir–Aydın çevre yolu üzerinde durdurulan bir minibüste 31 erkek, 9 kadın, 6 erkek ve 6 kız çocuk olmak üzere toplam 52 Suriye uyruklu şahıs yakalandı. Aramada ise 36 adet can yeleği, 6 adet şambrel can simidi ve 2 adet şişirme pompası ele geçirildi. Göçmenleri kanunsuz olarak yurtdışına çıkarmaya çalıştığı iddia edilen Türk vatandaşları A.Ç. ve B.A. gözaltına alındı. Zanlılardan A.Ç. tutuklandı.

İkinci operasyonda, İzmir-Aydın otoyolunda durdurulan bir minibüste 34 erkek, 5 kadın, 8 erkek ve 2 kız çocuk olmak üzere toplam 49 Suriye uyruklu şahıs yakalandı. Aramada 33 adet can yeleği, 1 adet pompa ve 10 adet şambrel can simidi ele geçirildi. Organizatör Türk vatandaşı B.D. isimli şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.