Ünal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Yıldırım Ramazanoğlu, Sevde  Beyazıt Kaçar, Sıtkı Güvenç, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç ile 23 Nisan Sosyal Tesisleri'ndeki bayramlaşma töreninde vatandaşlarla bir araya geldi.

Ünal, bayramlaşmanın ardından yaptığı konuşmada, sevginin, şefkatin, yardımlaşmanın, misafirperverliğin gönüllerde hissedildiği bir cografyada yaşadıklarını belirtti.

Toplumsal değerleri gelecek kuşaklara aktarmakta sorumlu olduklarını aktaran Ünal, dünyanın her neresinde bir mazlum zulme uğrasa dünyada tek sesi çıkan ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı.

İmanın ve insanlığın kaybedilmesi durumunda bir daha bulunmasının zor olduğunu dile getiren Ünal şunları kaydetti: 

"İnsanların iradesi çalındığında, darbe yapıldığında bu topraklardan gür bir ses, 'bu insan iradesini çalmaktır' diyor. Ama birileri çıkıp ne diyor 'darbeye darbe demek çıkarlarımıza uygun değildir'. Peki, nerde kaldı insanlığımız, insanlık tarihinin üzerinde yükseldiği değerler, Avrupa'nın, Amerika'nın insanlık ve demokrasi, insan hakları evrensel ilkeleri adına yıllardan beri dünyaya anlattığı şeyler nerede kaldı? Dünyanın bu topraklardaki ilkelere, değerlere, insana ve insanlığa ait her şeye ihtiyacı var. İnsanlığımıza ve insanlığımızı inşa eden medeniyete sahip çıkmamız lazım o medeniyeti yaşatmak içinde o medeniyeti var eden ritüellere sahip çıkmamız gerekiyor."