nal, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) tarafından düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, bölgede oynanan oyunlara hiçbir zaman sessiz kalamayacaklarını söyledi.

Dünyada son 200 yılda dönem dönem kırılmalar yaşandığını ve son dönemde toplumsal değişim aralığının 10 yıla kadar düştüğünü ifade eden Ünal, artık Türkiye'nin de masadaki aktörlerden biri olduğunu belirtti. Mahir Ünal, "Mustafa Kemal'in 1929'da uyarmasına ve SSCB'nin yıkılacağına işaret etmesine karşın, Türkiye 1993 yılındaki konumu itibariyle Orta Asya'da yaşanan değişim ve dönüşümde masada yerini alamamıştır. Aynı ortamın Ortadoğu'da oluşturulmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Mısır'da ordunun yönetime el koymasını değerlendiren Ünal, sandıktan çıkan iradenin askeri müdahaleyle ortadan kaldırıldığını ifade etti. Suriye'de meydana gelen olayları da yakından takip ettiklerini vurgulayan Ünal, şunları kaydetti:

"Suriye'de 100 bin kişiyi katleden bir diktatöre, katliamına, diktatörlüğüne ses çıkaramayanlar, Mısır'da seçimle gelmiş, milletin iradesiyle gelmiş bir cumhurbaşkanının, askeri darbe ile indirilmesine sessiz kalıyorlarsa, burada bir mürailik vardır. Esed'in ayakta kalmak için kuzey Suriye de PYD üzerinden oynadığı oyunlara da sessiz kalmayız. Biz Irak'ta Maliki'nin İran ile aldığı pozisyona da sessiz kalmayız. Biz Mısır halkının iradesinin çalınmasına da sessiz kalmayız. Biz evimizde oynanan oyunların da farkında olduğumuzu dünya aleme ifade ettik, ediyoruz".