Uludağ Üniversitesi (UÜ) Spor Bilimleri Fakültesi’nce düzenlenen özel yetenek sınavını sakatlıklar sebebiyle terk etmek zorunda kalan yarışmacılar gözyaşlarına boğuldu. Hayalini kurdukları spor öğretmenliği bölümüne sakatlıklar nedeniyle girme şansını yitiren öğrenciler iki acıyı birden yaşadı.

Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’ne girmek için 270’i kız toplam bin 394 öğrencinin başvurdu. Beden eğitimi ve spor bölümüne 30’u bayan toplam 75 öğrenci, antrenörlük eğitimi bölümüne ise 15’i kız 40 öğrenci alınacak. Özel yetenek sınavı sıcak havaya rağmen büyük bir çekişme içinde gerçekleşti. Yarışmada başarılı olanları sevinç çığlıkları atarken, başarılı olamayanlar gözyaşına boğuldu. Bazı öğrenciler bayılma tehlikesi yaşarken, sakatlık yaşayanlar ise yarışmayı yarıda bıraktı.

UÜ Spor Bilimleri Fakültesi dekan yardımcısı ve beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölüm başkanı Doç. Dr. Ramiz Arabacı, bin 394 öğrencinin özel yetenek sınavına başvurduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: “Bunların içinde yaklaşık 270 kız ve 1124 erkek aday özel yetenek sınavına başvurdu. Bu yıl özel yetenek sınavı iki aşamada yapılacak. Birinci aşamada 50 ve üzeri puan alan adaylar ikinci aşamaya geçecek. Birinci aşamada 12 farklı spor dalından sınav olacak ve her bir öğrenci bir spor dalından sınava girecek. İkinci aşamada ise üç farklı istasyonda sınav olacak. Bunlar kuvvet, sürat ve dayanıklılık istasyonları. Burada da başarılı olan adaylar beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümüne 45’i erkek ve 30’u da bayan olmak üzere toplam 75 öğrenci önümüzdeki eğitim öğretim yılında devam edecek. Ayrıca geçen sene fakültemizde açtığımız antrenörlük eğitimi bölümüne ise bu yıl toplam 40 öğrenci alınacak ve 4 yıllık eğitimden sonra bu bölümden mezun olan öğrenciler üçüncü kademe antrenörlük belgesi alarak ülkemize spor alanında hizmet etmeye başlayacak.”

GÖZYAŞLARI İÇİNDE YARIŞTILAR

Yaşadıkları sakatlıklardan dolayı yarışmayı yarıda bırakmak zorunda kalan bazı öğrenciler gözyaşlarına boğuldu. Sakatlıklardan dolayı büyük acı yaşayan öğrenciler, görevli öğretmenlerin yardımı ile yarış alanını terk etti.

Sakatlık nedeniyle sekerek yarışmayı tamamlayan Canan Durdu ‘neyiniz var’ sorusuna; gözyaşları içinde; “Bilmiyorum, ayağım çok ağrıyor” şeklinde cevap verdi. Durdu, yardıma koşan görevliye; “Çok kötüyüm, çok kötüyüm, yürüyemiyorum.” şeklide yakındı. Daha sonra yere yatırılan Durdu’ya görevliler tarafından ilk müdahale burada yapıldıktan sonra hastaneye gönderildi.

Sakatlık nedeniyle yarıda bırakan başka bir öğrenci ise “Koşarken lifim atmış, kas yırtılmış olabilir, doktora gideceğiz. Yarışı geçemedik, bıraktım mecburen, kursa falan gitmedim kendim hazırlanmıştım.” dedi.

Yarışın zor olduğunu belirten Bahar Dikmen ise şöyle konuştu: “Yarışı geçemedim, yani çektim ama neden olmadığını bilmiyorum. Rüzgar önden geldiği için sanki biraz hızımızı kesti gibi öyle olmuş olabilir. Ümidimiz ikinci tur eğer alırlarsa ümidimiz o.” şeklinde konuştu.

3 yıldır yarışlara hazırlanmasına rağmen yine geçememenin üzüntüsünü yaşayan Elem Ulusoy ise, şunları söyledi: “Yarışı geçemedim, 14,59. tek aşamaydı ve tek hakkım vardı. Bundan sonra eğer ikinci aşamaya alırlarsa yarışırız. Benim bu üçüncü yılımdı.”

Öğrenciler ayrıca uzun atlama ve gülle atma dallarında da yarıştı.