Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitim Anabilim Dalı öğrencileri tarafından yapılan çalışmada, ‘renk renk ağaç giydirme’ sanatı ile kampüs içindeki ağaçlar örmelerle süslendi.

Kampüs içindeki Mediko önünde bulunan ağaçlar, çeşitli renk ve desenlerle yapılan örmelerle süslendi. Öğrenciler ve ziyaretçilerin büyük ilgisini çeken süslemeli ağaçları gören herkes fotoğraf çekiliyor. Ağaç giydirme çalışmasının çok güzel olduğunu belirten Buse Gürkan, “Ağaç renklendirme ve süsleme çalışmasını beğendim, güzel bir görüntü olmuş. Renkli renkli, yapan arkadaşların ellerine sağlık.” dedi. Öğrencilerden Ahmet Erden ise çalışmanın ilginç olduğunu belirterek, “Ellerine sağlık çok güzel olmuş, dikkat çekici ve ilginç olmuş, herkes gidip fotoğraf çekiyor. Okula bir farklılık getirmiş.” şeklinde konuştu.

Bazı öğrenciler ise yapılan çalışmanın ağaçların önemine dikkat çekeceğini belirterek, “Bence ağaçlara verilen önemin azaldığı bir ülkede böyle çalışmanın yapılması güzel bir şey. Yaptıkları çalışmaları güzel buldum, bu bir başlangıç olur umarım ve insanlar daha çok doğaya saygı gösterir ve biz de daha iyi bir dünya için elimizden geleni yaparız.” şeklinde görüşlerini belirtti.