Yozgat Bozok Üniversitesi Doğal Afetlerle Mücadele ve Doğa Sporları kulübü öğrencileri yamaç paraşütleriyle Yozgat semalarında uçmanın keyfini yaşadı.
Bozok Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Doğal Afetlerle Mücadele ve Doğa Sporları Kulübü öğrencileri Yozgat Türk Hava Kurumu Eğitmenleri tarafından aldıkları pratik ve teorik eğitim sonrası yamaç paraşütü ile uçtu. Yerköy ilçesinde gerçekleştirilen uçuşlarda öğrenciler ilk defa Yozgat semalarında uçtu.
Bozok Üniversitesi Doğal Afetlerle Mücadele ve Doğa Sporları Kulübü Danışman Hocası Fuat Köker, yaptığı açıklamada, Bozok Üniversitesi doğayla mücadele ve doğa kulübü ile Yozgat THK şubesi ortaklığı ile yamaç paraşüt kursu düzenlediklerini söyledi.
Köker, "Yamaç paraşütü kursuna 8 üniversite öğrencisi, 2’de öğretim görevlisi katıldı. Kursumuz başarı ile tamamlandı. Uçuşlarımızı Yerköy ilçesinde gerçekleştirdik. Bundan sonra ise Yozgat merkezde Çeşka Kalesinde yapmayı planlıyoruz. Hedefimiz uluslararası yamaç paraşütü festivaline buradan tur düzenlemeyi düşünüyoruz. Yamaç paraşütüyle uçmak gerçekten çok güzel bir duygu ve öğrencilerimiz bunu gönülden isteyerek yaptı."dedi.
Amaçlarının yamaç paraşüdünü öğrencilere sevdirmek olduğunu vurgulayan Köker," Öğrencilerimiz bir ilki başarmış olmaları bizler açısından da çok sevindirici, burada ki asıl amaç öğrencilerimize yamaç paraşütünü sevdirmek ve yeni tercih yapacak öğrencilere üniversitemizin bir alternatifi olarak sunmak istiyoruz." diye konuştu.
Yamaç paraşütü ile uçmanın çok heyecan verici olduğunu söyleyen öğrenciler, adrenalin sevenlerin bu sporu yapması ve üniversite de bu sporun daha ileriye gitmesi gerektiğini ifade etti.