Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı kutlamaları kapsamında, kampüs içinde 500 öğrenciye buğday çorbası ve soğuk hoşaf dağıtıldı.

Kampüs içindeki mediko sosyal önünde düzenlenen etkinlikle Çanakkale zaferinin hangi ortam ve şartlarda kazanıldığının gösterilmesi amaçlandı. Öğrencilere dağıtılan buğday çorbası ve soğuk şekersiz hoşaf, öğrencilerin duygulanmasına neden oldu.

"BİZ DE BUGÜNÜ BU MENÜYLE GEÇİRECEĞİZ"

UÜ Uluslararası İlişkiler 3. sınıf öğrencisi olan ve aynı zamanda Türk Dünyası ve Kültür Topluluğu Başkanı olan Kubilay Yılmaz, yaklaşık 500 öğrenciye çorba ve hoşaf dağıttıklarını belirterek, “Topluluk olarak Çanakkale’yi anlama ve anlatma adına bu etkinliği düzenledik. Bu sene bizim için ayrı bir önemi var. Çünkü Çanakkale zaferinin 100. yıl dönümü. Bu nedenle bu yıl Çanakkale’yi anlama ve anlatmak adına üniversite öğrencilerine üzüm hoşafı ve buğday çorbasından oluşan Çanakkale menüsünü dağıtıyoruz. Öğrencilerin ilgisi yoğun. Biz de topluluk üyeleri olarak bir karar aldık, Çanakkale menüsü ile nasıl ecdad bu toprakları kazanmak için bu menüyle bir günü geçirip savaşabildiyse biz de aynı menüyle bir bardak çorba ve bir bardak hoşafla bugünü geçireceğiz. Çanakkale’deki ecdadın nasıl zorluklarla bu vatanı kazandığını anlamak için.” dedi.

“Allah bir daha bu ülkeye Çanakkale yaşatmasın diyen” öğrencilerden Merve Aksoy ise “Çanakkale’nin 100. yılında bu zaferi kazandığımız için çok onurlu ve mutluyum. Atalarımızın hatırlarılana saygı duymak tabiiki bizim en birinci görevimiz. Biz bunun için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bir hoşaf ve buğday çorbası bir Çanakkale menüsü. Atalarımız bunlarla bir zafere imza atmışlar. Biz bu vatan için şehitlermiz için ne yapsak azdır. Buradaki duygunun bir tarifi, öçüsü yok, o kadar onur ve mutluuluk vericiki. Türk olmaktan gurur duyuyorum.” şeklinde konuştu.

Bazı öğrenciler ise duygulandıklarını belirterek, “Çok etkilendik, özellikle hoşafın şekersiz olması çok anlamlı oldu. Çorbayı da beğendik, ne kadar kıymetli topraklarda yaşadığımızı daha iyi anladım.” şeklinde duygularını dile getirdi.