Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencilerine yönelik teknik gezi düzenlendi.
Fakülte Dekan Vekili Prof. Dr. Asem Nauşabayeva Hekimoğlu öncülüğünde Adilcevaz ilçesindeki süt fabrikası ve Tatvan’da ki bir giyim ve tekstil işletmesine düzenlenen gezi ve incelemeye 8 akademik personel ve 55 öğrenci katıldı.
Teknik gezide ilk olarak Tatvan’da ki bir giyim ve tekstil işletmesine giden ekibe, işletme sahipleri tarafından üretim hattından kalite kontrolünün yapıldığı bölüme kadar geçen süreçle ilgili bilgiler verildi. İşletmedeki fonksiyonların neler olduğu öğrenciler tarafından yakından incelendi.
Daha sonra Adilcevaz’da faaliyet gösteren süt fabrikasına ziyaret gerçekleştiren öğrenciler, gruplar halinde işletmeyi gezip, üretim süreciyle ilgili gözlem yaparak, yetkililerden sektörle ilgili bilgiler aldılar.
Teknik gezi sayesinde öğrencilerin sektörü tanıma imkanı bulduğunu belirten İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. AsemNauşabayeva Hekimoğlu, öğrencilerin okulda öğrendikleri teorik bilgileri yerinde görerek pratiğe dönüştürdüklerini ifade etti.
Hekimoğlu; “Gezilerimize destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Doğru ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına teşekkür ediyorum” dedi.