Niğde'de iki yıldır düzenlenen Üniversite Tanıtım Günleri, bu yıl hazırlıklar tamamlanmak üzereyken son anda il milli eğitim müdürlüğü tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, Türkiye'nin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden birçok üniversitenin katılacağı organizasyondan Niğde'deki binlerce öğrenci ve veli faydalanıyordu. 'Üniversiteler Niğde'de Buluşuyor' sloganı ile yürütülen 3. Üniversite Tanıtım Günleri'nin çalışmaları aylar öncesinden başlatıldı. Programın 2-3 Nisan tarihlerinde düzenlenmesi kararlaştırıldı. Programla ilgili Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki bütün devlet ve vakıf üniversitelerine de duyuru yapıldı. Programın davetiyeler bastırıldı, 5 Şubat Spor Salonu'ndaki açılış saati dahi belirtildi. Daveti alan üniversitelerin önemli bir kısmı katılım için başvuru yaptı. Ancak Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sebebi açıklanmadan son anda organizasyonun iptal edildiği duyuruldu. İptal kararını duyan öğrenciler ve veliler buna tepki gösterirken Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tutumu da eleştirildi. Eğitime siyasetin bulaştırılmaması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, yetkilileri daha duyarlı davranmaya davet etti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Aktif Eğitimciler Sendikası İl Başkanı Muhammet Eryaman; "Geleneksel hale getirilmek istenen üniversite tanıtım günleri açıklama yapılmadan iptal edilmesi kafalarda soru işareti bıraktı. 30'un üzerinde üniversitenin şehrimize kadar gelmesi, kendilerini tanıtması öğrenciler ve veliler açısından bulunmaz bir nimetti. Öğrencilere üniversite tercihlerinde kafalarındaki birçok problemi giderebilecekleri organizasyonun hiç bir açıklama yapmadan iptal edilmesi hoş olmamıştır. Niğde'ye hiç bir maliyeti olmayan tam aksine geliri olan bir projenin iptal edilmesi öğrencilerin ve velilerin çıkarı yerine başka şeylerin gözetilmesi halkı üzmüştür." dedi.