Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) kampüsü içerisinde Nevruz'la ilgili basın açıklaması yapmak isteyen öğrenciler, içerdeki bir kafede bekleyen karşıtlı görüşlü öğrenciler ile kavga etme ihtimaline karşı içeriye alınmayınca, polisle aralarında gerginlik çıktı.

Alınan bilgiye göre, bir grup öğrenci ESOGÜ Meşelik Yerleşkesi içerisinde Nevruz nedeniyle basın açıklaması yapmak istedi. Bu esnada karşıt görüşlü bir grup öğrencinin kampüs içerisindeki bir kafede toplandığı ortaya belirlendi. Bunun üzerine harekete geçen polis, basın açıklaması yapmak için gelen öğrencileri kampüse almadı. Polis, 2 TOMA ve Çevik Kuvvet aracı ile kapının girişine barikat kurarak, açıklama yapmak isteyen öğrencilerin girişine izin vermedi. Öğrenciler kampüse alınmayınca bu kez kapının girişinde oturma eylemi başlattı ve giriş çıkışları engellemeye başladı. Öğrenciler, ‘üniversitede polis istemiyoruz’, ‘ Polis üniversitemizden defol’ şeklinde slogan atarak oturma eylemini sürdürdü. Polis bu esnada, her hangi bir olaya karşılık üniversitenin giriş kapısına 2 TOMA ve Çevik Kuvvet aracı yerleştirdi. Grup daha sonra kampüsün yanından geçen ana yola çıkarak buradan geçen araçları durdurdu. Zaman zaman sürücülerle grup arasında tartışma yaşandı.
Grup içinde birkaç kişi yüzlerini kapatıp ellerine aldıkları taş ve şişeleri polise fırlattı. Bunu üzerinde polis gruba TOMA ile tazyikli su sıktı. Polise taş ve şişe atmayı sürdüren grup, daha sonra sokak aralarına kaçtı. Polis TOMA'larla sokak aralarında kaçan eylemcileri takip ederek su sıktı. Eylemci öğrenciler daha sonra dağıldı.