Kocaeli Üniversitesi'nde bir grup öğrenci Hocalı katlıamı ve Ege Üniversitesi'nde, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesine tepki göstermek amacıyla slogan atarak yürüdü. Ülkü Ocakları Kocaeli Üniversitesi Birim Başkanı Oğuzhan Çelebi, "Hocalı’da katledilen Müslüman soydaşlarımızı ve şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimizi rahmetle anıyoruz. Hiç kimse rüyaya dalmasın. Hiç kimse hayale kapılmasın. Ülkücü hareket oldukça PKK asla bu ülkeyi bölemeyecek." dedi.

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nde toplanan ülkücü grup, büyük bir Türk Bayrağı açarak ve slogan atarak yürüdü. Polisin güvenlik önlemi aldığı yürüyüş, kampüs içerisinde bir süre devam etti. Yürüyüş sonunda, Ülkü Ocakları Kocaeli Üniversitesi Birim Başkanı Oğuzhan Çelebi bir konuşma yaptı. Çelebi, Karabağ Savaşı sırasında, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan’a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesinin yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Çelebi, şöyle devam etti: "Geçen sene 24 Nisan’da sözde ‘Ermeni Soykırımı'nı kabul eden ve Ermeni Diaspora'sına özür mektupları dizen lider, bugün kendi milletinin yanında bulunmamaktadır. IŞİD ve Peşmerge, YPG belası altında kan kusturulan Musul ve Kerkük Türkmenlerinin acısına neden derman bulamamaktadır? Doğu Türkistanlı Müslümanlara neden Suriyeli mültecilere açtığı gibi kucak açmamakta ve buna seyirci kalmaktadır? 26 Şubat 1992’de bu katliamı yapan canavar güruh bugünde içimizdedirler ve eğitim yuvarı olan üniversitemizde bir vatan evladını aynı şekilde katletmişlerdir. Hocalı zulmüne sessiz kalan bu çevreler, bugün Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun haince katledilmesine göz yummuştur. Ülkemizin başında bulunan siyasilerden hiçbir söz duyulmamıştır. Hocalı’ya göz yumdukları gibi gencecik vatan evlatlarının haince katledilmesine göz yummaktadırlar. Yandaş medyada karşıt görüşlü taraftarlar olarak gösterilirken, gündem dahi tutmamıştır. Medyanın karşıt görüş dediği güpegündüz eğitim yuvalarına yerleşmiş mevcut hükumetin besleyip büyüttüğü PKK’dır."

Çelebi, Ülkücüler olarak her zaman vatan, 'millet, bayrak' dediklerini belirterek, "Bu değerleri canımızdan kıymetli bildik. Her zaman ülkemizin, birliği, dirliği ve bütünlüğü için mücadele etmiş Ülkücü hareket yine PKK’lı hainlerle her ne olursa olsun mücadele edecektir. Bu yolda hiçbir engel tanımayacağız. Müslüman Türk'e yapılan zulümleri unutmayacağız. Unutturmayacağız. Hocalı’da katledilen Müslüman soydaşlarımızı ve PKKlılarca şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimizi rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Hiç kimse rüyaya dalmasın. Hiç kimse hayale kapılmasın. Ülkücü hareket oldukça PKK asla bu ülkeyi bölemeyecek." ifadelerini kullandı. Grup, açıklamanın ardından İstiklal Marşı'nı okudu ve olaysız bir şekilde dağıldı.