Mardin’de bir kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı 'İhale' saldırısı ile ilgili 4 kişi yakalandı.
Saldırı ile ilgili açıklama yapan Mardin Valiliği, olaya karışan 4 kişinin silahları ile birlikte yakalandığını açıkladı.

Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "16 Nisan 2015 Perşembe günü saat 09.00 sıralarında Artuklu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde Yapı İşleri ve İnşaat Emlak Dairesi tarafından Yemekhane Binası Yapım İhalesi yapılacağı duyurulmuştur. İhale öncesinde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi önünde ihaleye girecek olan iki grup arasında önce sözlü tartışma çıkmış, tartışma kavgaya dönüşmüş ve kavga esnasında silah kullanılmıştır. Olayda M.A. olay yerinde hayatını kaybetti. M.E.K., M.A.A., G.Ö., E.S. isimli şahıslar yaralanmışlardır. Saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler A.S., S.S., İ.S., K.S. araçla olay yerinden kaçmıştır."

SALDIRGANLARIN ÜZERİNDEN ÇOK SAYIDA SİLAH YAKALANDI

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan takip sonucunda şüpheliler Diyarbakır-Mardin Karayolu üzerinde olayda kullandıkları 1 adet pompalı silah ile 1 adet şarjör ve 5 dolu fişek (1 tanesi ağzında), 1 adet Fatih 13 marka tabanca ile 2 adet şarjör ve 23 fişek, 1 adet HS-9 marka tabanca ile 2 şarjör ve 18 fişek, 1 adet CZ-75 marka tabanca ile 2 adet şarjör ve 25 fişek, silahlarla birlikte yakalandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.” denildi.