Erzincan Üniversitesi'nde düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Kazakistan kıyafetleriyle törene katılan protokol mensupları demir dövdü, yumurta tokuşturdu ve Nevruz ateşinin üzerinden atladı.

Erzincan Valiliği, Belediyesi ve Erzincan Üniversitesi Rektörlüğünün organizasyonuyla ‘Nevruz Bayramı’ kutlamaları yapıldı. Erzincan Üniversitesi Yanlızbağ Yerleşkesinde düzenlenen kutlamalara, Vali Süleyman Kahraman, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Belediye Başkan Vekili Recep Gökalp ve Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Kazakistan kıyafetleri giyerek, tören alanına atlı grupların arkasından geldiler. Öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan protokol mensupları Nevruz ateşini yaktı. Vali Süleyman Kahraman ve Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ilk olarak Nevruz ateşinin üzerinden atladı ve daha sonra protokol mensupları ve öğrenciler onları takip etti. Tören alanında yumurta tokuşturan Vali Kahraman ve Rektör Çapoğlu daha sonra alana kurulan otağ çadırına girerek bir süre çadırda sohbet etti.

Erzincan Üniversitesi spor salonunda devam eden kutlamalarda konuşma yapan Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, "Milletler birlik ve bütünlüğünü korumak ve sürdürmek için kültürlerine sahip çıkmak ve onları yaşatmak zorundadırlar. Kültür bir milletin yaşam biçimidir. Kültür unsurları içerisinde pek çok şeyi sıralayabiliriz. Bunlardan en önemlisi milletlerin kutladığı bayramlardır. Bayramlarımız çok çeşitli şekillerde memleketin her yerine kutlana gelmiştir. Bayramlarımız milli ve dini bayramlardır. Bugün milli bayramlarımızdan biri olan nevruzu beraber kutluyoruz." dedi.

Vali Süleyman Kahraman da şunları söyledi: "Yurdumuzun dört bir yanında olduğu gibi Erzincan’ımıza da cemreler düştü yeni bir bahar başlıyor. Tercan'dan Refahiye’ye, Çayırlı'dan Kemah’a dört bir yanda ağaçlar çiçeğe dönüyor. Erzincan’ın bereketli toprakları baharı karşılıyor. Baharın gelmesiyle gönüllerdeki umutlar filizleniyor. Nevruz baharın başlangıcıdır. Kardeşliğin dostluğun sevginin ve kaynaşmanın günüdür. Farklılıklarımız ülkemizin en büyük zenginliğidir. Her vatandaşımız bugün bu coşkuyu hep beraber yaşayacaktır. Erzincan asırlardır huzurun ve kardeşliğin şehri olmuştur, olmaya da devam edecektir. Nevruz bu açıdan Erzincan’da değerini ve anlamını bir kez daha bulacaktır. Doğanın ruhu ve sevginin uyanışı tüm ideolojik öğrenimlerin ötesindedir. Erzincan halkı olarak bu uyanışı kalbimize düşen cemrelerle yaşamalıyız."

Üniversite Spor Salonunda yapılan konuşmaların ardından Erzincan Belediyesi mehteran ekibinin konseri ile Nevruz Bayramı etkinlikleri sona erdi.