Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen “Üniversitelerarası 1.Lig Erkekler Voleybol Grup Müsabakaları” törenle başladı.

Amasya Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak olan müsabakaların açılış törenine Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu temsilcileri, Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, sporcular ve ilgili personel katıldı. Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Yalçın Gürpınar, kültür ve tarih şehri olan Amasya’yı doyasıya yaşamak için maçları sabah saatlerinde oynatma kararı aldıklarını söyledi. Gürpınar, maçların sağlıklı, başarılı ve centilmenlik içerisinde geçirmeyi dilediğini kaydetti.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ise düzenlenecek olan müsabakalar ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Orbay, "Müsabakalar sonunda bir takımımız Süper Lig’e yükselecek ancak Amasya’da geçireceğiniz süre içinde şehrimizin tarihi kültürel dokusunu keşfetmenizi, buradan güzel anılarla ayrılmanızı temenni ediyorum. Maçların sonucu ne olursa olsun dostluk, kardeşlik kazansın. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Yetkililer düzenlenecek olan müsabakaların 30 Nisan 2015 tarihine kadar devem edeceğini, karşılaşmaların ise Amasya Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara Üniversitesi, Niğde Üniversitesi arasında olacağını bildirdi.