Edirne’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan üniversiteli genç tutuklandı.

İzmir’in ardından aynı gerekçeyle ikinci tutuklama hadisesi Edirne’de gerçekleşti. Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Onur Kılıç’a destek vermek amacıyla Edirne’de dün akşam saatlerinde bir eylem yaptı. Saraçlar Caddesi’nde toplanan Birleşik Haziran Hareketi Edirne Meclisi üyelerinin yaptığı eylemde üniversite ikinci sınıf öğrencisi Kadir Yavaş basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında Onur Kılıç tutuklanmasına neden olan sözleri okuduğu için Kadir Yavaş, savcılığın talimatıyla polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusu tamamlanan Yavaş, öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi.
Yavaş, savcılıktaki sorgusunun sonra tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme Yavaş’ı Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan tutuklayarak Edirne Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Kadir Yavaş’ın adliyeye sevk edilmesi sırasında Birleşik Haziran Hareketi Edirne Meclisi üyeleri adliye geldi. ÖDP İl Başkanı Nevzat Çolak Haziran Hareketi’nin çağrısı ile eğitimdeki gericileşmeye, zorunlu din dersine ve AK Parti'nin hükümetinin uyguladığı otoriter, baskıcı rejime karşı tüm okullarda bilimsel ve laik eğitim için boykot kararının uygulandığını söyledi.

Boykot kararını hareketin Edirne Meclisi’nin çağrısı ile yürüttüklerini anlatan Çolak, “Ama AKP rejimi, yarattığı bu zulüm düzeninde İzmir’de Onur Kılıç arkadaşımızı, Cumhurbaşkanı’na hakaret gerekçesiyle gözaltına alındı. Yine Haziran Meclisi’nin çağrısı ile akşamüstü Kadir Yavaş’ın okuduğu basın açıklamasında Onur Kılıç’ın söylediği sözlerin geçmesi üzerine arkadaşımız dün gözaltına alındı. Bugün adliyeye sevk edildi.” dedi.