Samsun'un Terme ilçesinde üniversiteli arkadaşları ile geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 21 yaşındaki Eren Aksoy, Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı Beldesi Başören köyünde dua ve gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Kardeşinin tabutunu seven ve bir an başında ayrılmayan ağabey Emre Aksoy, kardeşi için bol bol dua etti.

Kaza, Terme ilçesi Evci mevkisi Samsun-Ordu kara yolu 74. kilometresinde gece saat 02.40 sıralarında meydana geldi. Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencilerinin içinde bulunduğu Birken Tufan (22) idaresindeki 61 VR 225 plakalı otomobil, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu yoldan çıkarak yolun kenarındaki toprak zeminde park halinde bulunan 53 K 2171 çekici ve 53 K 2172 dorse plakalı TIR’ın dorsenin sol arka kısmına çarpmıştı. Kazada üniversite öğrencileri Birkant Tufan, Eren Aksoy(21), Burak Çalışkan(22) ve Alper Ballı(21) yaralanırken, yaralılardan Alper Ballı ile Burak Çalışkan Terme Devlet Hastanesinde, Eren Aksoy ise Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp fakültesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Araç sürücüsü Birkan Tufan ise Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Acı haberi alan baba İlyas Aksoy(48), yakınları ile birlikte Samsun'a giderek oğlunun cenazesini teslim alarak memleketleri Ereğli'ye bağlı Ormanlı Beldesi Başören köyüne getirdi.

AĞABEY EMRE KARDEŞİNİN TABUTUNU SEVEREK DUA ETTİ

Başören köyü camisine getirilen kardeşinin tabutunun başından bir an bile ayrılmayan ağabey Emre Aksoy (24) kardeşinin tabutunu severek dua etti. Ayakta durmakta güçlük çeken baba İlyas Aksoy ise oturduğu sandalyeden taziyeleri zor da olsa kabul etti. Cenaze namazı öncesinde İmamın 'Allah kimseye evlat acısı göstermesin' duasına ise göz yaşları içerisinde 'Amin' dedi.

Genç yaşta trafik kazasında hayatını kaybeden Eren Aksoy, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından tekbir, gözyaşı ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı.