Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde denize düşen üniversiteli genç ile kendisini kurtarmak için suya atlayan bir kişi, boğularak hayatını yitirdi.

Olay, Cemaller köyü Çavuşağzı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesinde öğrenim gören ve arkadaşları ile birlikte tuttukları minibüsle gezmek amacıyla Çavuşağzı mevkiine gelen Muttalip Demir (19), 'dalyan' olarak adlandırılan ve yasak olarak belirlenen alanda gezdiği sırada ayağı kayarak denize düştü. Gencin denize düştüğünü gören Ereğli Belediyesi nikah memuru Şerafettin Akbulut, elbiseleri ile denize atladı. Genci kurtardığı sırada dalgalara kapılan Şerafettin Akbulut, bir anda gözlerden kayboldu. Çevredeki vatandaşların yardımına koştukları Akbulut, denizden çıkarıldıktan sonra yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Şerafettin Akbulut, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Denizde kaybolan üniversite öğrencisi Muttalip Demir için gelen Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) dalgıç ekipleri, yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından genç öğrencinin cesedine ulaştı. Kıyıya alınan Muttalip Demir'in cenazesi ambulans ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Hayatını kaybeden Şerafettin Akbulut ve Muttalip Demir'in arkadaşları ve yakınları sinir krizi geçirdi. İki kişi ambulansla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırıldı.

Haberi alır almaz Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, olayın nasıl olduğu hakkında bilgi aldı. Gazetecilere açıklamada bulunan Uysal, "Sanıyorum bir üniversite öğrencisi suya ayağı kayıp düşmüş. Bizim personelimiz Şerafettin Bey de elbiseleri ile birlikte kurtarayım diye atlamış. İkisini de kaybettik. Mekanları cennet olsun. Ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum." dedi.

Şerafettin Akbulut, 2014 yılında sevdiği kıza tiyatro sahnesinde nikah sürprizi yapan Ali (30) ve Sibel Büyükarslan (30) çiftinin nikahını tiyatro sahnesinde kıymıştı.