Mersin Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan'ı (20) bıçaklayıp yakarak öldürdükten sonra cesedini dereye attıkları iddia edilen üç şüpheliden ikisi gözaltına alındı. Cinayet zanlısı olarak aranan Ahmet Suphi A. (26) ise dün akşam saatlerinde jandarma ve polisin operasyonuyla şehir merkezinde yakalandı. Zanlılar, sağlık kontrolü için götürüldükleri hastanede vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşayan Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1′inci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan’a ulaşamayan ailesi, çarşamba gecesi polise kayıp ihbarında bulundu. Kayıp ile ilgili çalışma başlatan yetkililer, dün akşam saatlerinde Tarsus- Mersin- Adana arasında yolcu taşımacılığı yapan 33 B 8756 plakalı minibüsün sürücüsü Ahmet Suphi A., Çamtepe’de jandarma kontrol noktasında durarak otoyola nasıl çıkacağını sordu. Daha sonra Suphi A. otoyola değil de ormanlık alana doğru ilerleyince jandarma ekipleri durumlarından şüphelenerek peşinden gittiği minibüsü yol kenarında durdurup arama yaptı.

Minibüste bulunan sürücü A. ile yanındaki babası N.A. (50) ve 20 yaşındaki F.G.'nin içinde bulunduğu minibüste kan izlerine rastlandı. Sürücü Suphi A., müşteri olarak minibüse aldıkları 2 yolcunun kavga ettiğini, o yüzden lekelerin olduğunu iddia etti. Gözaltına alınan 3 şüpheli, yapılan işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın kayıp bilgisini alan jandarma ekipleri, tekrar minibüsü aramaya başladı. Araçta yapılan ikinci aramada kıza ait olduğu iddia edilen şapkanın bulunması üzerine araçta bulunan N.A. ve F.G. gözaltına alınarak karakola götürüldü.

YAKALANAN ŞAHISLAR CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Gözaltına alınan şahıslar, karakoldaki ifadelerinde genç kızı bıçaklayarak öldürdüklerini, cesedini benzin dökerek yaktıklarını, ardından da Çamlıyayla Köyü Alman Mezarlığı yakınındaki Cin Deresi yatağına attıklarını itiraf etti.

Dün sabah saatlerinde şüphelilerin gösterdiği yerde yapılan aramada, dere yatağında piknik alanında vücudunun bir bölümü yanmış kadın cesedi bulundu. Tarsus Devlet Hastanesi’ne getirilen ceset, Özgecan Aslan'ın hastanede bekleyen babası Mehmet Aslan’a ve kardeşi Beste Aslan’a teşhis için gösterildi. Vücudu yakıldığı ve tanınmaz halde olduğu için teşhiste zorlanan aile, kızın kıyafetlerinin Özgecan Aslan’a ait olduğunu belirtti.

Yakılan ceset DNA testi ve daha detaylı otopsi için Adana Adli Tıp morguna gönderildi.

CİNAYET ZANLISI ŞAHIS ŞEHİR MERKEZİNDE YAKALANDI

Gözaltına alınan N.A.ve F.G.nin sorgusu devam ederken ilk gözaltına alındıklarında minibüsü kullanan şoför Suphi A.‘nın yakalanması için çalışma başlatıldı. Jandarma ve polisin operasyonuyla cinayet zanlısı olarak aranan minibüs şoförü Ahmet Suphi A., Tarsus şehir merkezinde kıskıvrak yakalandı. Cinayet zanlıları, İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki ifadelerinin ardından sağlık kontrolü için geniş güvenlik önlemleri altında Tarsus Devlet Hastanesi'ne getirildi. Zanlılar, burada vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. Jandarma ve polis ekiplerinin araya girmesiyle cinayet zanlıları, vatandaşların elinden güçlükle kurtarıldı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.