Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksekokulu bünyesindeki öğrencilerin atçılık eğitimlerine yardımcı olan Adem Yaman ve Tamer Çobaner, 16 bin dönümlük üniversite arazisinin ormanlık bölümünde devriye geziyor. Atlı güvenlik birimi, eğitim çalışmalarını Mennan Pasinli Meslek Yüksekokulu eğitim alanında sürdürüyor. Yaman ve Çobaner, atlarıyla ormanlık alanda devriye geziyor. 

Geçmiş yıllarda tel örgü bulunmayan arazide kaçak kesim ve avlanma olaylarına rastlanıldığını belirten atlı güvenlik görevlisi Adem Yaman, şunları kaydetti: "Yaklaşık 16 yıldır üniversitedeyim, 10 seneyi aşkın süredir de atlı birlikteyim. Üniversitemizin arazisi geniş olduğundan motorlu taşıtların giremediği alanlara atlarla devriye görevi yapmaktayız. Türkiye Binicilik Federasyonu antrenörlük belgesi aldık. Engelli çocuklara biniş eğitimi de aldık. Üniversitemizin ormanlık alanlarında kaçak kesim, doğal hayatı koruma amacıyla görev yapmaktayız. Son zamanlarda yok ama önceleri oluyordu. Aldığımız tedbirlerle olumsuz olaylar oldukça minimize oldu."

Atlı güvenlik biriminde görev yapan Tamer Çobaner de şunları söyledi: "Yaklaşık 14 yıldır atlı süvari biriminde görev yapıyorum. Ormanlık alanlarda, araçların girmediği yerlerde devriye geziyoruz. Gerek fıstık çamlarının korunması, gerekse hırsızlık olaylarına karşı gereksiz şekilde ormanlık alanlara girenlerin engellenmesi adına devriye geziyoruz. Atlarla yaşamayı çok seviyorum."

UÜ Güvenlik Koordinatörü Erkan Mollaoğlu, kampüs alanın büyük bölümünün ormanla kaplı olduğuna dikkat çekti. Mollaoğlu, "Üniversitemiz 16 bin dönüm arazi üzerine kurulu. Büyük bir bölümü ormanlık alandan oluşuyor. Atlı birimimizi araçların giremediği yerlerde güvenliği sağlama amacıyla kullanıyoruz. Atlı birimi sosyal sorumluluk projelerinde ve üniversitemizin atlı topluluğun eğitimlerinde kullanıyoruz." diye konuştu. 

Mennan Pasinli Meslek Yüksekokulu Müdürü Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Seyrek de şunları söyledi: "Üniversitemizde büyük bir arazi var. Burada güvenlik meselesi vardı. O zamanlar tel örgülerle de çevriliydi. O dönem 12 kişilik atlı güvenlik birimi kuruldu. Araçların giremediği yerlerde kontrol ediliyor. Çok başarılı şekilde 13 yıldır buna devam ediyoruz. Okulumuzda halen 15'i birinci 15'i de ikinci sınıf olmak üzere 30 öğrencimiz var. Diğer fakültelerle güzel bir işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Öte yandan UÜ bünyesinde 2000 yılında kurulan ve ilk kez geçen yıl öğrenci kabul eden Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksekokulu'ndaki gençler, teorik eğitimlerin yanı sıra pratik eğitimlerini de sürdürüyor. Profesyonel biniciler eşliğinde ata binen kız öğrenciler, heyecanlı anlar yaşıyor.