Antalya’nın en eski caddelerinden Şarampol’ün araç trafiğine kapatılması halka soruldu. 8 mahallede yapılan referandumdan çıkacak sonuca göre cadde yeniden şekillendirilecek. Şehrin çekim merkezi haline getirilmesi planlanan cadde aynı zamanda alışveriş sokağı olarak adlandırılacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Efsane dönüyor’ sloganı ile yapılan 'Şarampol Caddesi Kentsel Tasarım Projesi' için referandum yapıldı. Bu kapsamda Elmalı, Balbey, Tahılpazarı, Kızılsaray, Üçgen Cumhuriyet, Muratpaşa ve Güvenlik mahallelerinde halkın önüne 36 sandık kuruldu. Mahalle sakinleri ve esnaftan oluşan toplam 47 bin seçmen Şarampol’ün yeni kimliğine kavuşması için oy kullandı.

CAZİBE MERKEZİNİN YANI SIRA OTOPARK SORUNU DA ÇÖZÜLECEK

Şarampol projesi sadece cadde güzelleştirme projesi olmadığı burada yaşanan ulaşım probleminin de çözüme kavuşturulacağı öğrenildi. Ulaşımla beraber otopark sorunun da giderileceği öğrenilirken, toplamda bin araçlık yer altı otoparkı da yapılacağı belirtildi. Caddede kullanılacak renkler, düzenlemeler, kent mobilyaları ile oluşturulacak yeşil alanlar ve oyun parkları Antalya’ya gelen herkesin gezmek için gideceği bir cadde olarak planlanacak.

TÜRKİYE’NİN İLK ALIŞVERİŞ SOKAĞI OLACAK

Şarampol caddesi uygulanacak olan konsept ile her gün yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği bir alışveriş sokağı (AVS) olacak. Şarampol, yapılacak olan düzenlemeler ile Türkiye’nin en önemli alışveriş sokağına sahip olacak. Bu tip sokakların dünyada benzer örneklerinin de olduğu caddeden geçen raylı sistemin büyük bir avantaj olduğu ifade edildi.