Uzun süredir ilçenin Torba Mahallesi'ndeki evinde eşi Nil Koraman ile yaşamını sürdüren 87 yaşındaki Koraman, evde düşerek başını çarptı. 
İlk müdahalesi 112 Acil Servis ekibince yapılan Bedri Koraman, kaldırıldığı Özel Bodrum Hastanesinde kontrol altına alındı.

Hastanenin beyin cerrahlarından Op. Dr. Abdullah Servet, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bedri Koraman'ın çarpmaya bağlı olarak başında küçük bir ödem oluştuğunu bildirdi.

Op. Dr. Servet, "Bedri Bey ayağı takılıp düşmüş, kafasını çarptığı için de endişe etmiş. Tomografisini çekip, tetkiklerini yaptık. Kafasında herhangi bir kırık veya kanama yok. Kendisini hafif beyin ödemi nedeniyle bir iki gün tedavi edip, taburcu edeceğiz. Herhangi bir hayati tehlikesi bulunmuyor" dedi.

Koraman'a hastanede eşi Nil Koraman refakat ediyor.

BEDRİ KORAMAN KİMDİR?

Bedri Koraman Bafra İlçesi'nde doğdu. İlköğrenimini Bafra'da yaptı. Bir süre İstanbul'da Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'ne devam etti. Aynı yıl dergi ressamlığı ve karikatürcülüğe başladı. Hafta, Tef, Vatan, Taş, Dolmuş, 41 Buçuk dergi ve gazetelerinde karikatürleri yayınlandı.

1945’te İstanbul’a geldi. Bir süre Güzel Sanatlar Akademisi’ne devam ettikten sonra dergi ve gazetelerde ressam ve karikatürcü olarak çalışmaya başladı. 1950’i yıllarda 41 Buçuk, Tef, Taş, Karikatür gibi gülmece dergilerini yayımladı.

1951'de Deve adlı bir dergi çıkardı. Uzun yıllar Milliyet gazetesinde siyasal karikatürler çizdi. Daha sonra Güneş gazetesinde çalışmaya başladı. Yurt içinde ve dışında çeşitli sergi ve yarışmalara katıldı. İtalya Marostica, Yugoslavya Üsküp'te ve Sarajevo'da özel ödüller kazandı. Spor yazarları Derneği'nin Spor karikatürleri Yarışması'nda birincilik ve ikincilik ödülleri aldı.
Uzun yıllar karikatürcülük yaptığı Milliyet’te 1960’lı yıllarda Cici Can çizgi romanı yayınlandı. Üç arkadaşıyla kurduğu reklam ajansında bir süre çizgi filmler yaptı. 1970’li yıllarda Milliyet’in baş sayfasında güncel konular üzerine ilgi uyandıran renkli karikatürler çizdi.

Resim yanı ağır basan çizim tekniğiyle yaptığı bu tür karikatür basında çok tutuldu. Bunun dışında önce Milliyet’te ve 1982’den başlayarak Güneş’te hafta sonu ekleri için çizgi-yazı karışımından oluşan ve eğlence yanı ağır basan tam sayfa çalışmaları da ilgi gördü.

Yarışmalarda çeşitli ödüller kazandı, yurtiçi ve dışında ortak sergilere ve albümlere katıldı. 1986’da merkezi Brezilya’da bulunan Internacional dos Jornalistas adlı basın kuruluşuna onur üyesi seçildi.

Karikatürcüler Derneği Genel Başkanlığı yaptı.

Karikatürcü Bedri KORAMAN, Hollanda'daki son sergisinden tam 10 yıl sonra Bodrum'da bir sergi açtı. Serginin en önemli özelliği, Bedri KORAMAN'ın bunu 'Son Sergi' olarak nitelemesi.  Basının artık eskisi gibi olmadığını belirten KORAMAN, artık eskisi gibi basında böyle karikatürlerin görülemeyeceğini çünkü basının  baskı altına alındığını, alınamayanların ise satın alındığını belirtti.