Manken Şebnem Schaefer, davalarını takip etmediği gerekçesiyle eski avukatına dava açtı. Duruşmada ifade veren Schaefer, eski avukatının davalarını takip etmediği için şarkıcı Özcan Deniz’le olan davasını kaybettiğini ileri sürdü.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya şikayetçi Şebnem Schaefer ve ailesi katıldı. ‘Görevi kötüye kullanma’ suçlamasıyla 3 yıl 9 aya kadar hapsi istenen sanık Avukat İbrahim Fırat ise duruşmaya gelmedi.

Schaefer, eski avukatına ücretini ödemesine rağmen davalarını takip etmediğini ve televizyon programlarında kendisi adına konuştuğunu ifade etti. Almanya’da yaşadığı için hakkındaki davaları takip edemediğini söyleyen Schaefer, “Davalarımı zamanında takip etmeyen eski avukatım yüzünden açtığım bir çok davayı kaybettim. Bunlardan bir tanesi Özcan Deniz ile karşılıklı olan davamdır. Duruşmaya gitmediğinden dava zaman aşımına uğradı. Yeniden dava açamadık.” dedi.

Eski avukatına telefon ettiğinde “Davaları takip ediyoruz, tamam hallediyoruz.” şeklinde beyanlarda bulunduğunu savunan Schaefer, “İzin vermememe rağmen bir televizyon programında hakkımda beyanlarda bulundu. İzin vermediğim hususlarda açıklamalar yapmış. Ayrıca Özcan Deniz davasını takip etmemesi için talimat vermişim gibi yerime imza atmış. Sanıktan şikayetçiyim ” diye konuştu.

Schaefer’ın avukatı Mehmet Demir de, “Müvekkilim davaları kaybetmiş gibi göründüğü için prestij kaybına uğradı. Maddi manevi şekilde zarara uğradı. Bu nedenle şikayetçiyiz.” dedi.

Duruşmaya katılmayan sanık İbrahim Fırat’ın avukatı Yaşar Ağsu ise, suçlamaları reddetti. Müvekkilinin sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılamadığını ileri süren Ağsu, “Müvekkilim Özcan Deniz davasına trafiğe takıldığından yetişememiş. Davanın tüm aşmalarını takip etmiş gerekli itirazları yapmıştır. Televizyon programında ise kendisine sorulan bir soruya verdiği cevap şikayetçinin iznine tabi olan bir soru değildir. Avukat olarak cevap verebileceği bir durumdur.” savunmasını yaptı.

Mahkeme dava dosyasında bulunan TV programı CD’sinin bilirkişiye gönderilerek çözümünün yapılmasına karar verdi. Schaefer ile Özcan Deniz arasında görülen davaya ilişkin kararın bir örneğini de isteyen mahkeme duruşmayı erteledi.