Ünlü sinema ve dizi oyuncusu Murat Yıldırım, 'Sanatçının Sosyal Sorumluluğu' konulu söyleşide Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda yapılan söyleşiye, öğrencilerin yanı sıra başta Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy olmak üzere üniversitenin idari ve akademik personeli de katıldı.

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, sanatın ve sanatçının toplum üzerindeki etkisine değindi.

Oyuncu Murat Yıldırım da sanatçının nasıl bir sorumluluğa sahip olduğunu ve bunun aileye, topluma, ülkeye yansımasını örneklerle anlattı. Sosyalleşmenin önemini aktaran Murat Yıldırım, sosyal olmadan insanın yaşayamayacağını vurgulayarak, günümüzde insanların hiç kimseye ihtiyacı yokmuş gibi yaşamasından yakındı. Toplumda insanların bir sıkıntıyla karşılaştığında bu sorunu kendilerinde değil de başkalarında aradığını dile getiren Yıldırım, herkesin kendini haklı gördüğünü ve kendisiyle yüzleşmediğini vurguladı. Yıldırım, “İnsanın kendini geliştirmesindeki en önemli unsurun kendi hatasını görebilmesi ve her zaman eleştiriye açık olabilmesidir.” dedi.

Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Murat Yıldırım oyunculuğa nasıl başladığını şöyle anlattı: "Oyunculuğa üniversite yıllarında tiyatro ile başladım. İlk zamanlarda televizyon dizilerinde oynama fikrim yoktu. O dönemlerde tiyatro oyuncularının TV oyunculuğuna karşı bir duruşu vardı. Bir arkadaşım aracılığıyla BKM’de oynanan bir oyunda rol almam istendi. Rolüm beğenildi ve böylece kariyerime ilk adımı atmış oldum."