Sanat dünyasının önemli isimleri, 1 Kasım'ın önemli bir seçim olduğunu belirterek, "sandığa gidin" çağsırında bulundu.

1 Kasım seçimlerinin 29 Ekim tatiline denk gelmesi sebebiyle tatile gitmeyi düşünen veya “Benim oyumdan ne olur” düşüncesinde olan vatandaşlar olabileceği tahmin ediliyor. Bu ihtimale karşı sanat dünyasının ünlü isimleri, seçimlerin önemini hatırlatarak, vatandaşları sandığa gitmeye çağırdı.

Rota Haber'den Eşref Aydoğmuş'un görüştüğü sanatçıların mesajları şöyle:

Ediz Hun: Herkes sandığa gidip düşüncelerini en iyi şekilde yansıtan partiyi kendileri tayin edip o yönde oylarını kullanmalı. Bu bir vatandaşlık görevidir. Gidip, sağduyunuzla içinizden geleni sandığa yansıtırsınız. Hangi partiye oy verirseniz verin, ama oyunuzu lütfen kullanın.

Haldun Dormen: Türkiye için çok önemli bir şey seçim, özellikle böylesine önemli bir süreçte. tatil muhabbetlerini duyduğum zaman üzülüyorum. Fakat genel itibariyle insanlar tatile gitmeyecek. Hatta birçok insan tatilinden dönüp gelip oyunu kullanacak, bunu da biliyorum. Ben de tabi ki gitmeyeceğim, oy vermek benim için her şeyden daha önemli.

Barış Falay: Tabii ki tatile falan gitmiyorum, ülkemin geleceği benim için önemli, evlat sahibiyim, oy vereceğim.

Zafer Ergin: Ben kendi muhitimde, şu veya bu sebeple seçimde oyunu kullanmayan arkadaşlarıma her zaman için Türkiye ile ilgili herhangi bir konuda söz söyleme haklarının olmadığını söylüyorum yönetim, yaşam standardımızla ilgili. Katılmayanın, katılmaya da hakkı yoktur. Seçime katılmıyorsan, hayata da katılma.

Nadir Sarıbacak: Önemli bir dönemden geçiyoruz. Seçim de bu dönemin kırılma noktası inşallah. Lütfen herkes oyunu kullansın. Biz üzerimize düşeni yapalım. Çünkü bu, beylik laflar etmekten iyidir.

Ece Erken: Yokluğunuzda verilen kararlardan pişman olmamak için tabi ki herkes keyfiliği bir kenara bırakıp geleceği için bir adım atmalı ve oy vermeli. Ben de tatildeysem eğer, her zaman tatilimi yarıda kesip gelip oyumu kullanmışımdır. Yine aynı şekilde her şartta oy vermeye devam edeceğim.

Hülya Koçyiğit: Demokrasinin bizlere sağladığı en önemli fırsat olan, vatandaş olarak da yerine getirmemiz gereken görevlerimizden biri yöneticilerimizi seçmek için seçimlerde oy kullanmak. Hangi partiyi desteklerseniz destekleyin, mutlaka oyunuzu kullanın.

Zafer Algöz: Demokratik ülkelerde insanların kendilerini yönetecek olan kişileri seçmesi çok büyük bir özgürlük ve böyle bir özgürlüğü herkesin kullanması gerek. Çünkü bir ülkenin kaderini belirleyecek yönetim biçimini tercih edenlerin insanların katılımı çok önemli. Oy vermek bir vatandaşın en temel görevidir. Ve bu anlamda insanların sandığa gitmesi gerek. Benim de takip edebildiğim kadarıyla mesela geçen seçimdeki orana göre yurtdışından oy veren seçmenlerin seçime katılım oranı ciddi manada arttı. Bunun, yurtiçindeki sandıklara da yansıyacağını umuyorum.

Bence bu seçimde, geçen seçime göre katılım oranı daha yüksek olacak. İnsanlar, “nasıl olsa kendime hiçbir partiyi yakın görmüyorum”, ya da “benim verdiğim bir oyla mı memleket kurtulacak” diye düşünmesi çok yanlış. Kim hangi partiye oy verirse versin, yeter ki sandığa gitsin. Tatile gideyim, oy vermeyeyim düşüncesi bana sağlıksız bir düşünce olarak geliyor. Nasıl olsa tatile gidersiniz, fakat sandığa gelmek birinci görev. Böyle bir görevden kimsenin kaçmaması lazım. Hatta herkes tatile giden arkadaşlarını ikna etmeli, sandığa götürmeli. Ülkemiz için hayırlısı olsun.

Edip Akbayram: Seçim, yurttaşlık için çok büyük bir görev. Dolayısıyla bence her vatandaş duyarlılığını göstererek tatilden önce ülkenin geleceği için, inandığı ve güvendiği partiye oyunu vermek için sandığa gitmeli. Kimse benim oyumdan ne olur ki dememeli. Damlaya damlaya göl olur. Herkes oyunu kullanırsa, ortaya bu ülkeyi yönetecek, çağdaş bir Türkiye'nin devamını getirecek bir karar çıkacaktır.

Ertuğrul Erkişi: Sene içerisinde tatile gitmek için çok zaman dilimleri var. Tatil her zaman yapılır ama, seçim hayati bir şey. Sandığa ve oylara sahip çıkmak lazım. Ben ailemle birlikte oyumu kesinlikle kullanacağım. Sonradan niye böyle, niye şöyle diyerek şikayet etmemek için herkes oyunu kullanıp aynı zaman da oyuna sahip de çıkmalı.

Renan Bilek: Şüphesiz ki seçim bir tercihtir. Eğer sandığa gitmezseniz sonuçlara bir dahliniz yok demektir. Ülkemizde ne kadar demokrasi, hukuk olduğu zaten tartışılır. Hatta tartışılmaz. Çok net hukuksuzlukların ve anti demokratik uygulamaların olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Vatandaş ve birey olarak şuan yapabildiğimiz tek gücümüz belki de sandık. Dolayısıyla seçime giden her insan aslında geleceğe dair sözü olan insandır. İnsanlar gayet net bir şekilde ‘Tatili daha sonra yaparız, seçim çok daha önemli' diyor şuan. Muhabbet ortamlarında görüyorum. Ben insanların sandığa gideceğini düşünüyorum.