Oktay Yurtalan (Ragga Oktay), Levent Can ve Yaşar İpek'in de aralarında bulunduğu 21 sanıklı uyuşturucu davasında ünlü isimler beraat etti.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında 7 tutuklu ve 5 tutuksuz sanık hazır bulundu. Şarkıcı Emrah İpek’in yeğeni Yaşar İpek, Ragga Oktay olarak tanınan Oktay Yurtalan ve Levent Can’ın da aralarında bulunduğu diğer sanıklar ise duruşmaya katılmadı.

Sanıklar ve avukatları son savunmalarında beraat talebinde bulundu. Kararını açıklayan mahkeme, Yıldırım Demir, Işık İpek, Levent Can, Oktay Yurtalan, Özgür Gülünay, Ramazan Nas, Yakup Aktop, İhsan Karaca ve Yaşar İpek’in ‘uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan kesin ve inandırıcı deliller elde edilemediğinden beraatlerine karar verdi.

Mahkeme, sanıklar Murat Barış, Hakan Acıdemir hakkında uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama suçunu zincirleme şekilde işledikleri gerekçesiyle 5 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Sanıklar Kenan Yıldırım, Eser Kılıç ve Dilek Aybaş hakkında aynı suçu işledikleri ve ele geçirilen uyuşturucu miktarını dikkate alarak 10 yıl 5 ay cezaya hükmeden mahkeme, sanıklar Yılmaz Aktaş, Mehmet Aslan ve Muzaffer Kılıç’ı uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 4 yıl 2 ay hapse mahkum etti. Sanıklar Ramazan Durmuş ve Nezahat Çengel’in irade ve eylem birliği içinde kokain ticareti yaptıkları gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verildi.

Sanıklar Yılmaz Aktaş ve Kadri Çengel’e kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçundan 2 yıl hapis cezası veren mahkeme, bu sanıkların cezasını erteledi. Mahkeme firari sanık Olcay Turan’ın dosyasını ise ayırdı.