Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, son günlerde bölgede yaşanan olayların toplumda ciddi huzursuzluklara neden olduğunu belirtti. Güneydoğu’da yaşanan patlama, çatışma, infaz ve cinayetlerin toplumsal barışı bozmaya yönelik olduğunu dile getiren Ünsal, "Karanlık güç odaklarının kirli oyunlarının tezgahlandığı Ortadoğu coğrafyasında herkes dikkatli ve sağduyulu olmalıdır.” dedi.

Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Diyarbakır’da bölge Mazlum-Der şube başkanlarıyla bir basın toplantısı düzenledi. Şube binasında düzenlenen toplantıda konuşan Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, son günlerde yaşanan olayları değerlendirdi. Bölgede yaşanan çatışmaların devletin ayrıntılı olarak araştırması isteyen Ünsal, özelde Kürt halkının genelde Türkiye halklarının barış içinde yaşama hakkının hangi sebeple olursa olsun engellemeye kimsenin hakkının olmadığını anlattı.

Ünsal, bölgede yaşananların kabul edilmeyeceğini kaydetti. Ünsal sözlerini şöyle sürdürdü: “Bölgede ve tüm ülkede herkesin dini, düşüncesini, etnik ve felsefi kimliklerini özgürce ifade etme ve paylaşma hakkına sahip olduğu bir hakkı korumanın da öncelikle çatışmaya taraf olanların birincil sorumluluğu olduğunu bilinmelidir. Bu itibarla sorumluluk sahibi herkesin bu sorumlukların bir gereği olarak toplumsal çatışmayı körükleyecek davranışlardan uzak durarak barışı tesis edecek sağduyulu bir dil geliştirmelerini bekliyoruz.”