Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, 'Unutmayalım ki cesur bir kez, korkak bin kez ölür. Önemli olan, insanın böyle bir toplumda ‘mezar taşı’ gibi susmamasıdır' diyen Uğur Mumcu'yu saygıyla andı.

Başkan Baysan yaptığı yazılı açıklamada, 22 yıl önce elim bir saldırı sonucu öldürülen gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu vefat yıl dönümünde saygıyla andığını belirtip şu ifadeleri kullandı: "Uğur Mumcu, araştıran, sorgulayan, okurlarına her daim hayata ve dünyaya farklı bir pencereden bakmayı öğreten bir aydındı. 24 Ocak 1993 tarihinde onu katleden karanlık eller sadece Uğur Mumcu’nun şahsını değil, onun savunduğu değerleri, toplumla paylaştığı düşünceleri ve daha nice aydınlarımızın aydınlanma ülküsünü hedef almışlardır. 'Unutmayalım ki cesur bir kez, korkak bin kez ölür. Önemli olan, insanın böyle bir toplumda ‘mezar taşı’ gibi susmamasıdır.' diyen Uğur Mumcu, karanlık odakların hedefi haline geldi. Gerçeklerin ortaya çıkmasını hazmedemeyenler onu öldürerek düşüncelerini, fikirlerini ve ideallerini de yok edeceklerini sandılar. Aradan geçen yıllar bize bir kez daha göstermiştir ki, Uğur Mumcu eserleriyle hala aramızda yaşamaktadır. Ancak vahim olan onun aracına bomba koyanların ve azmettirenlerin kim olduğunun tespit edilememiş olmasıdır. Bunu yapanlar her kim olursa olsun, şiddet ve nefretle kınıyoruz. Onu katledenler her zaman lanetle anılacak ve tarihin karanlık sayfalarındaki yerini alacaktır.
'Kimi ölüler bize ne kadar yakın, yaşayanların birçoğu ne kadar da ölü' diyen Uğur Mumcu, tıpkı bu sözlerinde olduğu gibi sanki yaşıyormuşçasına aramızdadır. Onu hain bir terör eylemiyle katledenler ise bizim nazarımızda ölüdür. Sözlerimi Uğur Mumcu’nun bir başka sözüyle bitirmek istiyorum: 'Bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi... Bir gün sesimiz, hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım, unutma bizi."