Ünye Belediyesi tarafından köprü ile Atatürk Parkı arasına denize konulan fıskiye ile ilgili tartışmalar sürüyor. 167 bin liraya mal edildiği belirtilen fıskiye, liman içerisinde korumasız bir şekilde açıkta bekletiliyor.

Kurulduğu günden beri gerek yerinin yanlışlığı, gerekse maliyetinin tartışma konusu olduğu fıskiyeyle ilgili bir takım iddialar yer alıyor. Kurulduktan bir süre sonra dalgalar nedeniyle parçalanan fıskiyenin bir kısmı kullanılamaz hale geldi. Kullanılabilecek durumda olan bölümü ise Ünye Liman içerisinde açıkta bekletiliyor. Fıskiye firmalarının “Açık denize fıskiye yapılamaz” itirazına rağmen fıskiyenin açık denize yapıldığı iddia edildi.

Konuyla ilgili Ünye Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklama da, “Kesinlikle konulmaz diye belediyemize herhangi bir görüş bildirilmemiştir. Bu tür söylentiler asılsız haber olup, böyle bir durumda, ihaleye katılan firma olmazdı. Ayrıca aynı fıskiyeden İzmir Karşıyaka’da kurulu durumdadır.” denildi. Ancak İzmir Karşıyaka'da kurulu böyle bir fıskiyenin olmadığı ortaya çıktı. İzmir Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Bilgin, “Belediyemiz sınırları içerisinde böyle bir fıskiye yoktur.” açıklamasında bulundu. Yine belediye tarafından “Fıskiye çalışır durumda, Ünye Limanı'nda koruma amaçlı bekletilmektedir.” denilmesine karşın fıskiyenin liman içerisinde korumasız bir şekilde açıkta bekletilmesi dikkat çekti.