Şanlıurfa'dan Ankara'ya gelen 300 muhtar, AK Parti'nin 1 Kasım seçimleri için açıkladığı 12 milletvekili adayı listesine Seydi Eyyüpoğlu’nun alınmamasına tepki gösterdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yapan muhtarlar, “Seydi Eyyüpoğlu nerede biz oradayız. İthal milletvekili istemiyoruz.” dedi.

Şanlıurfalı 300 muhtar AK Parti Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu’nun 1 Kasım seçimlerinde milletvekili listelerinde yer almamasını protesto etmek amacıyla karayoluyla Şanlıurfa’dan Ankara’ya geldi. 300 muhtar Eyyüpoğlu’nun listeyi girememesi nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde basın açıklaması ve eylem yaptı. Burada Bakan Faruk Çelik’le görüşmek isteyen muhtarlara güvenlik görevlileri beklemeleri gerektiğini söyledi. Yaklaşık yarım saat bekleyen muhtarlar görüşmeyi gerçekleştiremeyince basın açıklaması yaptı.

Faruk Çelik’le görüşmek için Urfa’dan geldiklerini belirten Yardımcı Köyü Muhtarı İbrahim Atay, “Ailelerimiz diyor ki ne zaman Urfa Bursa’ya bağlandı. Utanmıyor musunuz Urfalılar. Hayır dedik, bağlanmadı. Faruk Çelik, biz Seydi Eyyüpoğlu ile beraberiz, bizi ayırmayın bu yolumuzdan. Herhalde sen ayıracaksın bizi. Vicdanlı olun ve bizi ayırmayın. Bu hatanızı düzeltin. Listeler düzgün değil, aslan yerine fare getirildi.” diye konuştu.

1 Kasım 2015’de yapılacak milletvekili seçimlerinde mevcut milletvekili Seydi Eyyüpoğlu’nun liste dışı bırakıldığını kaydeden Direkli Mahalle Muhtarı Mehmet Kestop ise “Parti ile herhangi bir kırgınlık ve tepki yoktur. Toplumu temsil eden insanlarız biz. Eyyüpoğlu’nun tekrar listede değerlendirmesi adına genel merkezden talepte bulunmak için buraya geldik.” şeklinde konuştu.

300’ün üzerinde muhtar olarak Seydi Eyyüpoğlu’nun olmadığı listenin yanlış olması nedeniyle geldiklerini kaydeden Kuskurlu Köyü Muhtarı Eyüp Turgut da “Seydi Eyyüpoğlu ile birlikteyiz. Telefonlarda başınız düşerse dara Seydi amcayı ara’ o kelimeyi unuttunuz mu? Bakan Bey bunu unuttunuz mu? Biz AK Parti’den ayrılmayız ama mevcut olan milletvekili adayları bazı bölgelerimize girmeyecektir. Biz nasıl belediye başkanını ithal olmasını istemediysek belediye başkanını tayinini çıkartıp Maraş’tan milletvekili adayı yaptıysa bugün de bakan istifa etsin biz ithal milletvekili istemiyoruz.” açıklamasında bulundu.

AK Parti’nin 7 Haziran seçimlerinde 7 milletvekili çıkardığını ifade eden Acaryurt Mahallesi Muhtarı Halil Akçaba ise, “Seydi Eyyüpoğlu’nun olmadığı bir partide hiçbirimiz yokuz. Bu kadar. 300 muhtar Şanlıurfa’dan buraya kadar geldiysek eğer Eyyüpoğlu listeye alınmazsa hiçbirimiz olmayacak ve bu parti için çalışmayacağız. Bizim AK Parti ile bağımız kopsun istemiyoruz. Seydi Eyyüpoğlu’suz AK Parti olmaz.”

Konuşmaların ardından muhtarlar mühürleri çıkartarak Eyyüpoğlu’nun listeye alınmamasını protesto etti.