İzmir Urla Belediyesi, psikolojik danışmanlık hizmeti vermeye başladı. İsteyen herkes ücretsiz olarak danışmanlık hizmetinden yararlanabilecek.

Urla Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Psikolog/Uzman Aile Danışmanı eşliğinde verilen hizmet, çarşamba ve perşembe günleri ücretsiz olarak Urla halkına, Salı günleri ise belediye personeline verilmeye başlandı. 17 yaş ve üzeri bireyler için bireysel danışmanlık, daha küçük çocuklar için aileler ile çocukları üzerine danışmanlık çalışmaları ve yönlendirme yapılması hizmeti sayesinde aileler, çocukları ile ilgili sorunları uzmanlar eşliğinde çözüme kavuşturma fırsatı bulacak.

EVLİLİK ÖNCESİ DANIŞMANLIK HİZMETİ

Evlilik hazırlıkları yapan gençleri de unutmayan belediye, toplumun geleceğini önemli ölçüde etkileyen evlilik kurumunun sağlam temeller üzerine oturmasını sağlamak amacıyla evlilik öncesi danışmanlık semineri verecek. Evlilikte atılacak ilk adım ve sonrasında oluşabilecek sorunlara karşı önlem almak amacıyla düzenlenen seminerde, evliliklerin gelişimsel haritası, evlilik çatışmasına sebep olan faktörler ve çözüm yolları, iletişim teknikleri, evlilikte cinsellik ve ilk gece konuları yer alıyor. Psikolojik danışmanlık hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar hafta için 08.00 ile 18.00 saatleri arasında Urla Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğüne başvurabilecek.