Uşak’tan Denizli'nin Çivril ilçesine bir kamyonla götürüldüğü iddia edilen ve kasada 50’si telef olan yaklaşık 300 sahipsiz köpeğin kaybolması, Uşak Belediyesi önünde protesto edildi. Uşak Hayvanları Koruma Derneği öncülüğünde biraraya gelen hayvanseverler pankart açtı.

Köpeklerin ölmesi ve kaybolmasından belediyeyi sorumlu tutan Dernek Başkanı Nebahat Avcu, “Burada Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a sesleniyoruz. Bizlere, kaybolan 300 köpeğin akıbetini derhal açıklayın. Yoksa bu katliamın baş sorumlusu olarak hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı bilinmesini istiyoruz. Ne yazık ki yüzlerce köpek, yasadışı yollarla bir kamyonda Denizli'nin Çivril ilçesine götürülmüş, bu köpeklerden 50 tanesi yolda ölmüş, geri kalan yarı canlı köpekler ise aynı kamyonla kayıplara karışmıştır. Çivril'de polise ifade veren kamyon şoförü, köpekleri Uşak'ta bulunan hayvan barınağından aldığını ve Çivril'de bırakmak için görevlendirildiğini söylemiş, buna rağmen sorumlular tespit edilememiştir." dedi.

Hayvanseverler, "Siz de öleceksiniz", "300 tane köpeğimiz nerede?", "Allah'ın verdiği canı Allah alır", "50 canımızı Çivril’e gömdük. kalanı nerede?", "Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır" pankartlarıyla protesto edip sessiz bir şekilde dağıldı.