Uşak'ta Özel Gökkuşağı Eğitim Kurumları'na bağlı bir yükseköğrenim kız öğrenci yurduna polis baskını yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü nezaretindeki baskına Uşak Belediyesi'ne bağlı Zabıta, İtfaiye ve İskan müdürlükleri, Milli Eğitim, SGK, Defterdarlık, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Halk Sağlığı ve diğer kurumlardan ekipler katıldı.

Şirketin avukatı Ali Osman Gürman, valilik emriyle özel eğitim kurumlarına baskın yapıldığını söyleyerek, "Polis önde olmak üzere valilik emriyle baskınlar yapılmaktadır. Adına denetim diyorlar ama bu denetim değildir, tamamen algı operasyonudur. Vali beyin yazısına istinaden özel kurumlar basılmaktadır. Psikolojik baskı oluşturmak istenmektedirler." dedi. Denetim adı altında kurumlara baskın yapıldığını söyleyen Av. Gürman, “Memurlara neden geldiklerini sorduğumuzda, valiliğin bir yazısını örnek gösteriyorlar. Gösterilen yazının içeriğini inceledik. Yazının içeriğiyle yapılan denetlemenin uzaktan yakından alakası yoktur. Yazının içeriğinde izinsiz, ruhsatsız faaliyet gösteren özel kurumların, pansiyonların ve aparatların denetimine yönelik. Halbuki geldikleri kurum, ilgili birimlerden izin alınarak yıllardır faaliyet gösteren bir kurumdur. Normal denetimmiş gibi gelip denetim yapmaktadırlar. Denetimle valiliğin vermiş olduğu yazının hiçbir alakası yoktur.” şeklinde konuştu.

Gürman, sözlerine şöyle devam etti: “Gelen memurlara, 'Daha önce bu kurumu denetlemeye gelmediniz mi, ilk defa mı geliyorsunuz?' diye sorduk. 'Bu kurumu daha önce kaç defa denetlediniz? Ayrıca bu kurumdan başka hangi kurumları denetlediniz?' diye sorduğumuzda, görevliler cevap veremiyorlar. Haklarımızı hukuki ve yasal yollardan arayacağız ve yasal başvurumuzu yapacağız. Görevliler, 'Biz talimatla geriyoruz ve bize verilen talimatı yerine getiriyoruz.' diyorlar. Buraya gelen bütün memurlar, görev ihmali yapıyorlar. Görev ihmal suçu işlemektedirler. Belirli şirketin kurumlarına gittiklerinden dolayı görev ihmal suçu işlemektedirler. Gelen memurlar, Uşak’ta 135 kuruma denetleme yapacaklarını belittiler. Bu 135 kurumun içinden. şimdiye kadar iki kuruma baskın yaparak denetlediler. 135 kurum ismi. formalite olarak seçilmiş kurumlar olabilir.”

‘YURT AÇMA İZİN BELGEMİZ MEVCUTTUR’

Yurt Müdürü İlknur Asan da şunları kaydetti: "Yetkili makamlardan kurum açma izni almadan eğitim öğretim faaliyeti yapan yerleri tespit etmek için izinli açıp faaliyet gösterdiğimiz yurdumuza geldiler. Ayrıca gelen memurlar, yazılarında izinsiz faaliyet yapıldığından dolayı resmi olarak yapılması gereken faaliyetin yapılmadığı iddia edilerek yurdumuza gelmişler. Öyle bir şey yok. Kurumumuz resmidir, ilgili yerlerde evraklarımız mevcuttur. Yurt açma izin belgemiz de mevcuttur. Evrakları, gelen görevlilere ibraz ettik.”

'ÖĞRENCİLERİ TARTTIĞINIZ, BOYUNU ÖLÇTÜĞÜNÜZ BİR ALET VAR MI?'

Yemekhaneyi gezen görevlilere eşlik ettiğini belirten Müdür Asan, “Yemekhaneyi gezerken, ‘Öğrencileri tarttığınız, boyunu ölçtüğünüz bir alet var mı?’ gibi soru sormaları bize enteresan geldi. Yemekhanedeki bıçakların ayrı ayrı renkte olması gerektiğini tavsiye ettiler. Ayrıca duvarın bir kısmı su gördüğü için kabarmış, o kabarıklığı göstererek, ‘Buradan kaçak su şebekesi mi çektiniz?’ diye itham etmeleri bizi rencide etti.” şeklinde konuştu.