Uşak'ta, 29 Nisandan beri HDP ile bazı gruplar arasında yaşanan gerginlik sebebiyle valilik basın açıklaması yaptı. Seçimler için gerekli tedbirlerin alındığını belirten Vali Seddar Yavuz, "Gerekli Hassasiyetimiz herkes tarafından iyi anlaşılmalıdır ve suiistimal edilmemesi fevkalade önemlidir. Aksi takdirde müdahale etmekten hiçbir şekilde çekinmeyeceğimizi ifade etmek isterim." dedi.

Uşak'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kutlamalarında Ali Galip Kaya Sokak'ta HDP'liler ile bir grup arasında çıkan gerginlik gece de devam etti. Köme Mahallesi'nde dün akşam üzeri aynı gruplar arasında yaşanan ikinci gerginliğe polis müdahale etti. Gruplar arasında çıkan arbede sırasında bir kişinin yaralandığı öğrenildi. Polis, olası gerginliklere karşı HDP binası önünde bekleyişini gece de sürdürdü.

29 Nisan'dan beri HDP ile başka bir grup arasında yaşanan gerginlik sebebiyle valilik basın açıklaması yaptı.

İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın ve Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Vali Seddar Yavuz, Uşak'ta huzur ortamını bozmak isteyen bazı provokatörlerin var olduğunu söyledi.

"Son günlerde Uşak'ta huzur ortamını bozmak isteyen bazı provakatörler, gençleri sokağa ve şiddetin içerisine çekmek istemektedirler." diyen Vali Yavuz, "7 Haziran seçimlerinin huzur ve güven ortamı içinde yapılması ve siyasi partilerin propaganda ve faaliyetlerini serbestçe gerçekleştirebilmeleri, bu sayede vatandaşlarımızın tercihlerini sandığa yansıması için aldığımız ve alacağımız tedbirler konusunda kararlıyız." dedi.

Güvenlik konusunun devletin en asli görevi ve sorumluluğu olduğunu belirten Seddar Yavuz, "Hiç kimse kendini devletin ve güvenlik güçlerinin yerine koymaya kalkmamalıdır. Tüm siyasi partilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının, seçim sürecinde hassas ve duyarlı olmaları en büyük beklentimizdir. Seçimlerin demokratik ortamda gerçekleşmesi, herkesin hoşgörülü, duyarlı ve hassas olması ile sağlanabilir. İlimizde her ne sebeple olursa olsun huzur ortamını bozan ve kamu düzenini tehdit eden hiçbir kişi veya gruba karşı müsamaha edilmeyecek, gerekli müdahaleler ve yasal işlemler süratle yapılacaktır." şeklinde konuştu.

MADAHALE ETMEKTEN HİÇBİR ZAMAN ÇEKİNMEYECEĞİZ

Gerekli güvenlik tedbirlerinin titizlikle alındığını aktaran Vali Yavuz, "Güvenlik güçlerimiz ile vatandaşlarımız, mümkün olduğunca karşı karşıya getirilmemeye çalışılmaktadır. Ancak bu hassasiyetimiz herkes tarafından iyi anlaşılmalıdır ve suiistimal edilmemesi fevkalade önemlidir. Aksi takdirde müdahale etmekten hiçbir şekilde çekinmeyeceğimizi ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

2 YARALI 10 GÖZALTI VAR

29 Nisan tarihinden itibaren Uşak’ta yaşanan gerginlik sonrasında 2 yaralı ve 10 gözaltı olduğunu söyleyen Vali Seddar Yavuz, "29 Nisan da 5 kişi, 1 Mayıs'ta 5 kişi olmak üzere toplam 10 kişi gözaltına alınmıştır. Ülkemizin doğusu batısı ve kuzeyi güneyi ile 78 milyon vatan evladımızın her biri bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Kimsenin birlik ve beraberliğimizi bozmasına ve vatandaşlarımızın huzurunu bozmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Uşaklı vatandaşlarımızın sağduyusuna güveniyoruz. Eğer ikaz ve uyarılarımıza dikkat edilmez ise müdahale etmekte tereddüt etmeyiz. Gençleri sokağa dökerek sonuç almak şu ana kadar mümkün olmamıştır. Etnik vurgularla sonuç almak bölücülük olur. Bu ülkede bölücü söylemlerden kaçınmalıyız, Seçim yaklaşması ile birlikte ortamın ısınması ile birlikte belki daha çok ortamın ısınması ile birlikte bazı girişimler söz konusu olabilir. Bunlar tarafımızdan yakinen takip ediliyor" diye konuştu.