Uşak'ta Özel Gökkuşağı Eğitim Kurumları'na bağlı bir yükseköğrenim erkek öğrenci yurduna vali yardımcısı polis ile birlikte baskın yaptı. İl Emniyet Müdür Yardımcısı ile birlikte yurt basan Vali Yardımcısı Mehmet Hulusi Kaya’ya İl Emniyet Müdür Yardımcısı, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Uşak Belediyesi'ne bağlı Zabıta, İtfaiye ve İskan müdürlükleri, Milli Eğitim, SGK, Defterdarlık, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Halk Sağlığı ve diğer kurumlar eşlik etti.

Şirket avukatı Ali Osman Gürman, valilik emriyle özel eğitim kurumuna baskın yapıldığını belirterek, "Uşak valiliği hukuksuz olarak kurumlarınıza denetimini devam ettirmektedir. Daha önce de uşak valiliğince hazırlanan yazı gösterilerek şirketimize ait bir yurt ve okul denetlenmişti. Daha önceki denetlemeden sonra bu defa Vali Yardımcısı ile birlikte bir başka kuruma baskın yaptılar.” dedi.

"BENİM VARLIĞIM, GÖREV YAZISI"

Polisle birlikte yurda gelen Vali Yardımcısı Mehmet Hulusi Kaya'dan görev yazısı istediklerini söyleyen Kurum Avukatı Ali Osman Gürman, “Vali yardımcısı, ‘görev yazısı göstermem, ben kendim doğrudan görev yazısıyım’ şeklinde beyanda bulunarak hem ortamı germiş, hem de görev yazısını şirket avukatlarına ibraz edememiştir” dedi. Normal rutin denetleme yapılacak ise devlet kurumlarının gelip istedikleri zaman denetim yapabileceğini anlatan Gürman, “Geçtiğimiz aylarda tüm kurumlarımız devletin diğer kurumları tarafından denetlenmiştir. Kurumlarınız normal rutin denetimlerini yapacaklar ise buyursunlar kurumların denetimlerini yapsınlar dediğimizde sayın vali yardımcısı 'hayır bu normal rutin denetleme değildir, komisyon kararı gereği ben denetim yapacağım' diye ısrar ettiler. Görev yazısı göstermeyince kurumun avukatı olarak biz de 'biz bu şekilde bu kurumu hukuksuz olarak denetletmeyiz' dedik. Bunun üzerine kurumumuzun diğer avukatı olan Halil Çetin ile beni polis zoru ile denetimden çıkarmışlardır." açıklamasında bulundu.

Kurum avukatı olarak görevlerini yaptıklarını belirten Avukat Halil Çetin de, “Vali yardımcısı olduğunu söyleyen şahıs, 'benim varlığım görev yazısıdır, yazılı evraka gerek yok' demesi üzerine şirket avukatı olarak biz görev yazısını ibraz etmelerinde ısrarcı olunca ‘Ben seninle muhatap olmam' dedi. 'Avukat olarak biz görevimizi yapıyoruz sizler de hukuksuz bir şekilde denetim yapıyorsunuz' demem üzerine Vali Yardımcısı polis zoru ile bizi dışarı çıkardı. Avukatlık kanununda yer alan kamu görevimizi yaptırmadılar. Kanuni yollardan haklarımızı sonuna kadar arayacağız.” ifadelerinde bulundu.

TEK TARAFLI TUTANAK TUTTULAR

Görev yazılarını göstermedikleri için denetime müsaade etmediklerini söyleyen Avukat Gürman, “Vali yardımcısı görev yazısını göstermeyince denetime müsaade etmedik. Tek taraflı tutanak tutuldu. Tutanağı bizim okumamıza ve şerh düşerek imza atmamızı izin vermediler. Vali yardımcısına tutulan tutanağa itiraz notu düşülerek imza atmamızı söyledikten sonra tutanağı bize okutmadılar. Sayın vali yardımcısı sanki özel olarak görevli gelmiş gibi hal hareketi vardı ve ortamı gerdi." diye konuştu.