Üsküdar’da vatandaşlar ile belediye ekipleri arasında park gerginliği yaşanıyor. Sultantepe Mahallesi’ndeki tek parka spor tesisi yapmak için gelen zabıta ekipleri, mahalle sakinlerinin tepkileriyle karşılaştı. Araçlarını parkın girişine geçen vatandaşlar, iş makinelerinin parka girmesine izin vermedi.

Olay sabah saatlerinde Sultantepe Mahallesi’ndeki Şehit Yavuz Gökmen Parkı’nda yaşandı. Üsküdar Belediyesi, bölgenin tek parkı olan yaklaşık 4 dönümlük alana spor tesisi yapmak için harekete geçti. Erken saatlerde zabıta, polis ve iş makineleriyle parka gelen belediye görevlileri. karşılarında vatandaşları buldu. Yeşil alanın imara açılacağını ve mahallenin huzurunun kaçacağını düşünen aralarında kadın ile yaşlılarında bulunduğu çok sayıda kişi, parkın girişinde set oluşturdu. Otomobillerini de parkın kapısına bırakan öfkeli vatandaşlar, kimsenin içeriye girmesine izin vermedi. Park edilen araçları kaldırmak için çağrılan çekiciler de vatandaşların kararlı direnmeleri nedeniyle başarısız oldu.

Bu sırada bazı kişiler yere oturarak alkışlı protestoda bulundu. Vatandaşlar ile belediye görevlileri arasında yaşanan tartışmalar uzun süre devam etti. Uzun bir süre park girişinde bekleyen belediye görevlileri bölge halkının kararlı tutumlarını görünce yerinden ayrılmak zorunda kaldı. Park çevresindeki zabıtaların geri çekilmesi vatandaşlar tarafından alkışlarla desteklendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mahalle Muhtarı Gönül Uzun, mahalle halkının parka spor tesisi yapılmasını istemediğini, buranın imara açılmasından endişe edildiğini söyledi.

Park nedeniyle kalp krizi geçirdiğini söyleyen İbrahim Aydın ise, ”Buraya halı saha yapılır mı? Kimseye sormadan kafalarına göre geliyorlar. Bunların yüzünden sağlığımı kaybettim. Parkı beklerken kalp krizi geçirdim. Allah aşkına başka yer mi yok? Koca mahallede tek yeşil alan burası kaldı. Bizim parkımıza dokunmasınlar.” diyerek tepki gösterdi.

Mahalle sakini Mehmet Bulucu da, “Nefes aldığımız tek yer burası kaldı. İcadiye Spor Kulübü’ne burasının kiralandığını duyduk. Buraya halı saha yapılırsa mahallenin huzuru kaçar. Küçük bir alan zaten. Çocuklarımızla güven ve huzur içinde gittiğimiz tek yer. Daha önce bir camii için park kenarında yer istedik izin vermediler. Parkın bozulmasını gerekçe gösterdiler. Şimdi parkın içine halı saha yapmaya çalışıyorlar. Amaç ne bilmiyoruz. Çok istiyorlarsa bize izin versinler biz kendi imkanlarımızla parkımızı güzelleştirelim. Başka kimsenin dokunmasını istemiyoruz.” şeklinde sitemde bulundu.

Elindeki sağlık raporları ve filmlerle hasta olduğunu ve parkın kendisi için çok önemli olduğunu belirten Hülya Çetinkaya da zabıtalarla tartıştı. “Çocuklarımı burada büyüttüm. Torunlarımı da büyütmek istiyorum. Parka dokunmayın” diye bağıran Hülya Çetinkaya’yı diğer vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı. Vatandaşların park çevresindeki nöbetleri devam ediyor.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Bu arada Üsküdar Belediyesi, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Üsküdar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçedeki 5 mahalledeki 5 parkta yenileme ve bakımsız durumdaki asfalt futbol sahalarında vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda spor yapabilmesi için ‘Halı Saha’ yapma çalışmaları başlatılmıştır.

Bu kapsamda; Küçüksu Mahallesi’ndeki Tufan Parkı, İcadiye Mahallesi Yapma Bebek Parkı, Cumhuriyet Mahallesi Kafkas Parkı, Barbaros Mahallesi Fahri Erdoğmuş Parkı ve Altunizade 75. Yıl Parkları yenileme çalışmaları kapsamına alınmıştır.

Üsküdar Belediyesi olarak bu parklarımızda vatandaşlarımızın ücretsiz faydalanacağı ‘Halı Saha’ yapımı çalışmaları yürütülmektedir. Bunun yanı sıra sahaların yapılacağı yerlere vatandaşlarımızın soyunma-giyinme ihtiyacının karşılanacağı prefabrik kulübeler konulmaktadır. Bu kulübelerde halı sahaların korunması ve bakımını yapacak görevlilerin olduğu kadar vatandaşların istifadesine de sunulacaktır. Bu çalışmaların dışında parklarımızda her hangi bir farklı program yürütülmemektedir.” denildi.