Üsküdar'da koruma altında bulunan tarihi 3 katlı bir bina yandı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangına çok sayıdaki itfaiye ekibi müdahale etti. Yaklaşık 100 yıllık bina tamamen yanarak kül oldu.

Yangın saat 12.00 sıralarında Çengelköy Mahallesi, Bakırcıbaşı Sokak'ta bulunan tarihi binada başladı. Yaşlı bir çiftin kiracı olarak kaldığı binanın çatısından başlayan alevler kısa sürede büyüdü. Sokaktaki vatandaşların fark ettiği yangın için hemen itfaiye ekiplerine haber verildi. İçerde bulunan yaşlı çift ise komşuları tarafından dışarıya çıkartıldı. İhbarlar üzerine olay yerine Çengelköy, Ümraniye, Kavacık ve Üsküdar itfaiye ekipleri gönderildi. Yaklaşık 15 dakika içinde müdahale edilen alevler kısa sürede bütün binayı sardı. Rüzgarın da etkisiyle kontrolden çıkan alevler binayı kullanılamaz hale getirdi. Koruma altında bulunan 3 katlı bina tamamen yanarak kül oldu. Tarihi binanın ayakta kalan bir bölümü de herhangi bir kazaya neden olmaması için itfaiye ekipleri tarafından yıkıldı. Tarihi binanın yanma anı Avrupa Yakası'ndan da rahatlıkla görülebildi. Binadaki yangın yaklaşık 3 saat süren çalışmalardan sonra tamamen söndürüldü.

Görgü tanıkları yangının çatı kısmından başladığını, itfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahale etmesine rağmen söndürülemediğini söyledi. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.