Makedonya'nın başkenti Üsküp'te 28 Temmuz günü misafir olarak kaldıkları evde uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürülen Gülçin Erçoban (52) ile oğlu Samet Selçuk (29) Bursa'da dua ve gözyaşlarıyla toprağa verildi. Bir süre önce evlenen Samet Selçuk'un dayısı Habip Erçoban, "Olayın aslını Makedonya polisi biliyor, bize bilgi vermediler. Olayın en kısa sürede çözüleceğine inanıyorum. Soruşturma çok ciddi bir şekilde sürdürülüyor, dışarıya bilgi vermiyorlar, üzgünüz canımız yanıyor." dedi.

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Panayır Mahallesi'nde ikamet eden Gülçin Erçoban, 29 yaşındaki oğlu Samet Selçuk'u yaklaşık üç ay önce Makedonya'nın başkenti Üsküp'te evlendirdi. Geçen Pazartesi günü Makedonya'nın başkenti Üsküp'e giden anne ve oğlu, Samet Selçuk'un kayınpederinin evinde konaklamaya başladı. 28 Temmuz Salı günü meydana gelen olayda, anne ve oğlu evin alt katında, ev sahipleri de üst katta uyumak için odalara çekildi. Sabah 05.30 sularında Üsküp'ün Kozle semtindeki eve ihbar üzerine giden polis ekipleri, girdikleri evde anne ve oğlunun cansız bedenleriyle karşılaştı. İlk belirlemelere göre tabancadan çıkan kurşunlarla öldürülen anne ile oğlunun cinayete kurban gittikleri ifade edildi. Polis, cinayetin kim veya kimler tarafından işlendiğini araştırıyor.

'SORUŞTURMA GİZLİ YÜRÜTÜLÜYOR; CANIMIZ YANIYOR'

Yürütülen diplomatik işlemler sonrası anne ve oğlunun cenazesi Bursa'ya getirildi. Panayır Merkez Caminde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından anne ve oğlu gözyaşları arasında Panayır Mezarlığında toprağa verildi. Yüzlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninde Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da hazır bulundu. Acı haberle yıkılan yakınları ise tabutların başında göz yaşlarına boğuldu. Bursa'da halı saha ve mobilya mağazaları olduğu öğrenilen öldürülen Gülçin Erçoban’ın kardeşi Habip Erçoban ise şunları kaydetti: "Olay ilgili Türkiye Büyükelçiliği'nden, konsolosluklardan polis yardımcı oluyor. Makedonya'nın bu olayı çözeceğine inanıyorum. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bize çok yardımcı oldu, bizi yalnız bırakmadı. Olayın aslını Makedonya polisi biliyor, bize bilgi vermediler, basından takip ediyoruz. Olayın en kısa sürede çözüleceğine inanıyorum. Soruşturma çok ciddi bir şekilde sürdürülüyor, dışarıya bilgi sızmıyor, bize de bilgi vermiyorlar. En küçük detayını dahi arıyorlar. Üzgünüz canımız yanıyor, evladımız yandı, çocuğumuz yandı. Allah, kimseye vermesin."