Ankara’da 12 Nisan tarihindeki eyleme çağrı yapmak için üst geçit merdivenlerine bildiri yapıştırmak isteyen Halkevleri üyelerine polis, gazlı müdahalede bulundu. Üst geçitte sıkıştırılan 6’sı bayan 18 kişi yaka paça gözaltına alındı.

Kolej Meydanı’nda ‘Yürü üstüne yürü’ eylemi için önceki gün Kızılay Konur Sokak’taki merdivenlere yapıştırdıkları bildirilerin polis tarafından söküldüğünü belirten Halkevleri üyeleri, bildiri yapıştırmak için öğle saatlerinde aynı yere geldi. Merdivenlere çıkan grup üyeleri, yanlarında getirdikleri bildirileri buraya yapıştırmaya başladı. Bu sırada önlem alan emniyet güçleri ile polis arasında gerginlik çıktı. Çevik Kuvvet ekipleri üst geçidin iki tarafında güvenlik önlemi aldı. Yaşanan arbede sırasında gazlı müdahale yapılan eylemciler, üst geçitte çift yönlü sıkıştırıldı.

Gruptan ayrılan bazı eylemcilerin gözaltına alınması üzerine, diğer grup üyeleri de arkadaşlarının yanına koştu. Eylemciler ile polis arasında ikinci kez arbede yaşandı. Çevik Kuvvet ekipleri söz konusu gruba gözaltı işlemi yaptı. Bazı eylemciler yere yatırılarak, kelepçe takıldı. Bazı bayan eylemcilerin ise saçından itildiği görüldü. Üzerleri aranan eylemciler daha sonra polis otosuna bindirildi. Gözaltına alınan 6’sı bayan 18 kişi karakola götürüldü.