Mevlana Üniversitesi bu yıl 5.’sini gerçekleştireceği özel program ile üstün zekâlı çocuklara kapılarını açıyor. Yaşıtlarına göre daha üstün olan ve farklı bir eğitimle çocuklarının bu özel yeteneklerini geliştirmek isteyen aileler, Mevlana Üniversitesi’nin yolunu tutuyor. 6-10 yaş arasındaki çocukların kabul edildiği programda çocuklar özel testlere tabi tutulacak ve testler sonrasında uygun görülen öğrenciler, 8 hafta sürecek Üstün Zekâlılar Zenginleştirme Programına katılmaya hak kazanacak. Son dört yıldır gerçekleştirdiği programlarla ülkemizin dört bir yanından ilgi gören Okul, bu yıl da üstün zekalı çocukları keşfetmeye hazırlanıyor.

EĞİTİMİ AKADEMİSYENLER VERECEK

Başvuruların 28 Şubatta sona ereceğini kısıtlı sayıda kontenjanlarının olduğunu belirten Mevlana Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Berat Sucu, “Programla ilgili bilgi almak isteyen velilerin üniversitemize çocuklarıyla gelmelerini istiyoruz. Mart ayının ilk iki haftasında yapılacak sınavlar sonucunda programımıza katılmaya hak kazanacak öğrenciler, cumartesi günleri üniversitemizde alanında uzman akademisyenlerce 32 saatlik özel eğitime alınacak” dedi.

"DÜNYACA KABUL GÖRMÜŞ METODLAR UYGULANACAK"

Üstün Zekâlılar Zenginleştirme Programı’nın, 6-10 yaş arasındaki çocukların eğitim hayatlarında ortaya çıkaramadıkları yetenekleri tespit edip, sahip oldukları potansiyeli harekete geçirmeyi amaçladığını aktaran Sucu, şunları söyledi: "Program, tüm dünyaca üstün zekâlı çocukların eğitiminde kabul edilmiş bir metot olan zenginleştirme metodu şeklinde gerçekleştirilecek. Çocuklar, normal eğitim hayatlarında karşılaşmayacakları farklı içerikleri sunarak sahip oldukları potansiyeli harekete geçirme şansı yakalayacak. Bu kapsamda çocuklara kritik düşünme, kreatif düşünme, dikkat eksikliği, odaklanma, problem çözme gibi becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimler verilecek."

"ÜSTÜN ZEKALI ÇOCUKLAR DESTEKLENMEZSE KÖRELİR"

Üstün zekâlı çocukların öğrenim hayatları süresince, yeteneklerinden yararlanabilecekleri ve kendilerini gösterebilecekleri bir eğitim modeliyle karşılaşamadıklarını anlatan Sucu “Bu çocuklar gerek ailesi, gerek çevresi tarafından desteklenmezler ise sahip oldukları yeteneklerini hiçbir zaman geliştiremezler. Bu yüzden öğrencilerin, erken tanılanmaya ihtiyaçları vardır. Erken tanılama sayesinde çocuğun yeteneklerini geliştirebileceği bir eğitim modeliyle eğitim görme şansı artacaktır. Böylece çocukların yeteneklerinin atıl duruma düşmesinin önüne geçildiği gibi ileride ortaya koyacağı bilimsel ve sanatsal ürünlerin de önü açılacaktır.” dedi.

BAŞVURULAR 28 ŞUBAT’TA SONA ERİYOR

Üstün Zekalılar Bahar Okulu programının en önemli amaçlarından birisi de bu çocukları ve velilerini üniversitede bir araya getirmek olduğunu anlatan Berat Sucu, programa katılmak isteyen çocukların ustunzekalilar.mevlana.edu.tr internet sitesinden online olarak başvurabileceği gibi Mevlana Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne giderek de başvuru yapılabileceğini ifade etti.