Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘usulsüz dinleme’ iddiaları ile ilgili olarak tutuklama istemi ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 17 kişiden 10’u tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu, usulsüz dinleme iddiaları ile ilgili olarak 34 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye getirilen 25 kişiden 17’si tutuklama istemi ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti. 8 kişi hakkında ise adli kontrol talebi istenmişti. Hakimlik sorgusunun ardından 17 kişiden 10'u, "suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği suçlarının vasfı ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suçları için öngörülen cezaların yukarı sınırı" nedeni ile tutuklanmasına hükmedildi.

Sulh Ceza Hakimliği ayrıca tutuklanma istemi ile sevk edilen 7 kişinin ise tutuklanma taleplerinin reddine karar verdi ve adli kontrol şartlarının uygulanmasına hükmetti. Adli kontrol şartı ile hakimliğe sevk edilen 8 kişiye de adli kontrol şartlarının uygulanmasına karar verdi.