Usulsüz dinleme iddiaları ile ilgili olarak 18 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması sona erdi. Mahkeme yarın ifadesi alınmayan sanıkların ifadesinin alınması ile devam edilecek.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanıklar Ömer Altıparmak, Mehmet Erdil, Mehmet Dinçer, Hüseyin Özbilgin, Tamer Demirel, Lokman Kırcılı, Uğur Eski, Serkan Şahan, Emre Baykal, Serahsi Şen, Seyit Gölcük, Muhammet Yılmaz, Mustafa Sakin Engin Eraslan, Erol Demirhan ve Ali Aslantaş katıldı. Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde sanıklar Mustafa Sakin, Ergin Arslan, Serahsi Şen, Seyit Gölcük, Muhammet Yılmaz ve Erol Demirhan’ın ifadesi alındı. Demirhan’ın ifadesi Silivri Cezaevinde bulunduğu için SEGBİS ile alındı. Sanıklardan Saadettin Akgüç raporlu olduğu için duruşmaya katılmazken diğer sanık Hasan Ali Okan’ın ise ifadesi alınmadı.

İfadesi alınan sanık Engin Eraslan, "Recep Tayyip Erdoğan, alman vakıflarının terör örgütlerine yardım yaptıkları yönünde açıklamaları oldu. Bunun üzerine çalışma başlattık. Dinlediğimiz şahıslar bizim için herhangi biridir. Yonca Verdioğlu Şık’ın Ahmet Şık’ın eşi olmasının bizim için hiçbir anlamı yok. Dinlemelerle ilgili bilgiler müdüre, müsteşara ilettik. Bunların başbakana gittiği duyumunu almıştır." dedi.

Sanık Serahsi Şen ise şunları söyledi: "Birçok kişi hakkında dinleme talebinde bulunduk ama sadece Yonca Verdioğlu Şık ön plan çıkarıldı. Dinleme bilgisini müdürümüz Engin Dinç ile de paylaştık. Bu konular sayın Başbakan’a kadar arz edildi. Mustafa Boztepe’nin dinlenmesi Başbakanlık’tan gelen talimatla yapılmıştır."

Duruşmaya yarın avukatı hazır bulunmadığı için ifadesi alınamayan sanıkların ifadesinin alınması ile devam edilecek.