Usulsüz dinleme iddiaları ile ilgili olarak 18 kişi hakkında açılan davanın ikinci duruşması yapıldı. Savunma yapan Ömer Altıparmak, "Şuanda terör ile müzakere edenler mücadele edenlerin canını okuyor. Bu bana Oslo ihanet süreci ile ilgili söylediklerimden dolayı yapılıyor. Ömrü örgütlerle mücadelede geçmiş birine nasıl örgüt yöneticisi denir. Denetleme görevini yerine getirememekten görevden alınan ilk devlet memuruyum." dedi.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanıklar Ömer Altıparmak, Mehmet Erdil, Mehmet Dinçer, Hüseyin Özbilgin, Tamer Demirel, Lokman Kırcılı, Uğur Eski, Serkan Şahan, Emre Baykal, Serahsi Şen, Seyit Gölcük, Muhammet Yılmaz, Mustafa Sakin, Engin Eraslan, Erol Demirhan ve Ali Aslantaş katıldı. Sanıklardan Saadettin Akgüç raporlu olduğu için duruşmaya katılmazken diğer sanık Hasan Ali Okan’ın ifadesi için Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi’ne talimat yazılacak. Davanın bugün ki duruşmasından sanıklar Ömer Altıparmak, Mehmet Erdil, Mehmet Dinçer, Tamer Demirel ve Serkan Şahan’ın savunması alındı.

"TERÖR İLE MÜZAKERE EDENLER MÜCADELE EDENLERİN CANINI OKUYOR"

İddianameyi okuduğunda bir süre sevk maddesi yapıldığını belirten Ömer Altıparmak, Bu sevk maddelerini gösterir bir delil göremediğini söyledi. 17-25 Aralık’tan sonra görevlendirilen müfettişlerin kendisine suç isnat etmek için çalışma yaptıklarını ileri süren Altıparmak, “Benim çözüm sürecini ile ilgili PKK’nın niyetlerini üst amirlerime rapor ettim. Dönemin Başbakan’ına arz ettim. Bu soruşturmalar beni yıldırmak amacı ile susturmak amacı ile yapılmıştır. Şuanda koruma kararım kaldırıldı. Oslo sürecinde olanlar ya beni cezaevinde ya da toprak altında görmek istiyoruz. İmralı tutanaklarına şöyle bir husus var: KCK operasyonu yapanları görevden alacaklar. Şuan arkadaşlarımın hepsi görevden alındı ve soruşturmalara tabı tutuluyor. Bizim yolsuzluk operasyonları ile alakamız yok. İçişleri Bakanı görevinden alındı. Bana ‘çözüm sürecinden dolayı görevden alındım. Size de alacaklar.’ dedi. Şuanda terör ile müzakere edenler mücadele edenlerin canını okuyor. Askerlerimizin ve polislerimizin şehit olmasında Öcalan’ın İmralı’dan vermiş olduğu talimatlar vardır. Dönemimde bütün dinlemeler hakim kararı ile yapılmıştır. Bu bana Oslo ihanet süreci ile ilgili söylediklerimden dolayı yapılıyor. Ömrü örgütlerle mücadelede geçmiş birine nasıl örgüt yöneticisi denir. Denetleme görevini yerine getirememekten görevden alınan ilk devlet memuruyum.” şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.