AK Partili Belediye Meclis Üyesi ve Başkanvekili ile AK Parti İlçe Kadın Kolları üyesinin, iş yerine yalnızca imza atmak için uğradıkları iddialarını gündeme getiren işçi, işinden oldu. Sözleşmesi feshedilen Hakan Öksüz, işe gelmeyenlere ses çıkartmayanların kendisinin doğruları söylemesinden rahatsız olduğunu savundu.

Orman Bölge Müdürlüğü, Arsin ilçesinde ağaçlandırma faaliyetlerinde çalıştırılmak üzere 40 kişilik mevsimlik işçi alınacağını duyurdu. Başvuruda bulunan 13'ü erkek, 17'si de kadın olmak üzere 30 kişinin tamamı Arsin Orman İşletme Şefliği'nde işe alındı. Ancak iddiaya göre, aradan geçen birkaç günde bazı işçiler, çalışmalara katılmadı. Durumdan rahatsız olan işçilerden Hakan Öksüz, çalışıyor göründüğü halde bu kişilerin işe gelmemesinden şikâyetçi oldu. Şikâyet üzerine yapılan incelemede iddianın doğru olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine mevsimlik işçi olarak çalışan kadınlar arasında olan Arsin Belediye Meclis Üyesi ve Başkanvekili Ayşe Beşir ile bir AK Parti Arsin Kadın Kolları üyesinin iş akdi feshedildi. İddiaların gündem gelmesinin ardından, söz konusu kişilerin iş akdinin feshedildiğini doğrulayan Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, daha sonra yaptıkları açıklamalarda ise ‘karşılıklı mutabakatla’ çıkış verildiğini öne sürdü. Olayın medyada haber olması üzerine de idari soruşturma başlatıldı.

Şikâyeti ve medyaya yaptığı açıklamalarla olayın ortaya çıkmasına neden olan mevsimlik işçi Hakan Öksüz de önceki gün işten çıkarıldığını öğrendi. İşe gelmeyenlere ses çıkartmayanların kendisinin doğruları söylemesinden rahatsız olduğunu savunan Öksüz, "Olayın üzerine gitmem ve açıklamalarım nedeniyle işten çıkışım verildi. ‘Minareyi çalan kılıfını hazırlar’ misali, kılıfına uydurdular. Normalde habersiz 3 gün iş yerine gitmezsen iş hakkını feshederler. Olayın medyada haber olduğu işyerine gittiğimde şef bana hakaretler ederek kovdu. Ben de o sinirle çıktım gittim. Ertesi gün 23 Nisan’dı ve resmi tatildi. Astım hastası olan çocuğumu kriz tuttuğu için cuma günü hastaneye gittim. 27 Nisan Pazartesi günü gittiğimde ise 2 gün işe gelmediğim gerekçesiyle çıkartıldığımı söylediler." dedi.

Doğruları söyleyenin, gerçekleri anlatanın dokuz köyden kovulduğunu öne süren Öksüz, "Günlerdir işe gelmeyenlere kimsenin sesi çıkmadı, doğruları anlattım diye böyle bir açığımı bulup beni kapının önüne koydular. Partiler, belediyeler beni ilgilendirmez. Ben ekmeğimin peşindeyim. Hakkımı da sonuna kadar arayacağım." diye konuştu.

Arsin Orman İşletme Şefi Numan Şahin ise Öksüz'ün iddiaları için, 2 gün işe gelmediği için otomatik olarak sözleşmesinin feshedildiğini söyledi.