Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu'nun, Utku Çakırözer’i Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden aldığı öne sürüldü.

T24 haber sitesinde yer alan habere göre, 5 aylık yönetmenliği süresince yazı işlerinde yaşanan görüş ayrılıklarının ardından son olarak Charlie Hebdo'nun katliam sonrasındaki sayısından yapılan yayın üzerine gazete içinde ve dışında çıkan tartışmalara muhatap olan Çakırözer, istifa teklifini reddetti. Çakırözer, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erinç'in gündeme getirdiği "görevden alma yerine istifa etmesi" önerisine, "Ben başarısız olduğumu düşünmüyorum, istifa etmeyeceğim. Alınacak karara saygılıyım" cevabını verdi. Çakırözer’in ardından, genel yayın yönetmenliği için teklif götürülmesi planlanan isimlerin halen HaberTürk'te yazan, eski Milliyet Genel Yayın Yönetmeni ve eski Cumhuriyet çalışanı Umur Talu ile gazetenin yazarlarından Can Dündar olduğu öğrenildi.

Haberde, yeni yayın yönetmeni belirlenene kadar bu görevi Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi ve okur temsilcisi Güray Öz'ün yürüteceği kaydedildi. Çakırözer, geçtiğimiz eylül ayında Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmenliğine getirilmişti.