Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni ve CHP Eskişehir 2. sıra milletvekili adayı Utku Çakırözer, ‘Muhalifi gazete ve TV’lere el konacak. 200 kişi gözaltına alınacak’ iddiasıyla ilgili olarak, bu durumun Türkiye’nin itibarını zedeleyeceğini, demokrasiye gölge düşüreceğini söyledi.

Seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Çakırözer, MİT TIR'larındaki silahları yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi ile ilgili olarak ise “Cumhuriyet'in yaptığı gazeteciliktir, kamuoyunun haber alma hakkının gereğini yerine getirdiler.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendini yargı yerine koyan tehdidini ise kabul edilemez olduğunu kaydeden Çakırözer, “Medya kuruluşlarına operasyon ise demokrasiye gölge düşürür, ülkemizin itibarını zedeler.” ifadesini kullandı.

İktidarın sıradan gazetecilik faaliyetlerine yargı yoluyla baskı uyguladığını anlatan Çakırözer, şöyle dedi: “İktidarı zora sokacak her konuyla ilgili yayın yasağı var. Bu da yetmiyor, muhalif tüm yayın organlarına baskı uygulanıyor. Bir ülkede demokrasinin başladığı yer, ifade ve basın özgürlüğüdür. Medya çoğulcu olmalı ve eleştirebilmeli. Bunun için dava açılmamalı, tutuklama olmamalı. Bu konuda ana kriter, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’dir.”