Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayı Utku Çakırözer, yaşanacak bir Türkiye için herkesi sandığa davet etti. Çakırözer, 7 Haziran seçimleriyle Türkiye'nin bir süredir içine girdiği sıkıntı ve bunalımdan kurtulacağını belirterek, "Sandıklara koşacak ve ülkemiz üzerindeki ablukayı dağıtacağız." dedi.

“8 Haziran sabahı Türkiye yeni bir başlangıç yapmak istiyor.” diyen Çakırözer, şöyle dedi: “Türkiye pazartesi günü yeni bir başlangıç yapmak istiyor. 13 yıldır yapılanlardan herkes çok sıkıldı ve bunaldı. Türkiye’de halk adeta bir abluka altında yaşıyor. Kimse kimseyi tehdit etmeden, kendi işine gücüne bakıp mutlu yaşamalıdır.”

7 Haziran günü yapılacak seçimler için herkesi sandık başına giderek tercihlerini yapmaya davet eden Çakırözer, “Artık bu bunaltıcı atmosferi değiştirmenin vakti geldi. 7 Haziran’da tercihimizi pazartesi günü rahat bir nefes alarak yeni bir döneme başlamak için yapacağız. İktidarın, kendisinden farklı olanları tehdit ettiği dönemi sona erdireceğiz. Bu ablukayı dağıtacağız.” diye kaydetti.

İki aylık seçim kampanyasını değerlendiren Çakırözer, bu süreçte 7 bin 500 kilometre yol yaparak vatandaşların dertlerini, sıkıntılarını ve isteklerini dinlediğini kaydetti. Çakırözer, "Çalınmadık kapı bırakmadık. Bizler seçim kampanyamız boyunca sadece seçilmek için uğraşmadık. İktidar olduğumuz taktirde toplumun birçok kesiminin yıllardır yaşadığı sorunları çözmek için odalarla, derneklerle, sendikalarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldik. Esnafın, öğrencilerin derdini, sıkıntını dinledik." dedi.

'ESKİŞEHİR CEZALANDIRILIYOR'

Eskişehir’de başarılı bir çalışma sürdürdüklerini ve vatandaşlardan ilgi gördüklerini aktaran Çakırözer, AK Parti iktidarının, başarıları nedeniyle CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve arkadaşlarını cezalandırmaya çalıştığını belirtti. Çakırözer, şöyle dedi: “Altyapı yatırımları engelleniyor, verilen sözler tutulmuyor. Eskişehir’den bütün bölge müdürlüklerinin alınıp diğer illere götürülmesiyle de Eskişehir hükümet tarafından cezalandırılmak isteniyor. Yaşanacak kentler listesinde ilk sıralarda yer alan Eskişehir’in AKP’nin cezalandırılma politikaları nedeniyle sanayide istediği yere ulaşamamıştır."

Çakırözer, seçim çalışmaları kapsamında, 35 yıl önce mezun olduğu Ülkü İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti ve kendini yetiştiren öğretmenlerine minnetarlığını anlattı. Ziyareti kendisi gibi aynı okuldan mezun olan annesi Hafize Hanım ile birlikte gerçekleştiren Çakırözer, öğretmen ve öğrencilerle sohbet edip fotoğraf çektirdi.