19 Ağustos 2014 günü Yıldırım ilçesi Anadolu Mahallesi Doğu Garajı mevkiinde devriye gezen ve uyuşturucu denetimi yapan Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Motosikletli Polis Amirliği Yunus Timi ekipleri tarafından durdurulan 16 YH 611 plakalı otomobilin bagajından ceset çıktı. Yapılan incelemede, otomobil sürücüsü Dinçer Dinç'in (23), üvey annesi Özlem Yıldırım'ı telle boğarak öldürdükten sonra arkadaşları H.Ç. ve K.D. ile birlikte cesedi gömmek için yer aradığı belirlendi. 

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan araç sürücüsü Dinç, cinayeti itiraf etti. Babası ve üvey annesiyle birlikte Osmangazi ilçesi Fatih Mahallesi Maruf Sokak'ta ikamet eden Dinçer Dinç, iddiaya göre, öldürdüğü üvey annesinin bileziğini bozdurarak cesedi gömmek için kazma ve kürek aldı. Emniyette sorgulaması tamamlanan Dinçer Dinç ve iki arkadaşı adliyeye sevk edildi. 23 yaşındaki Dinçer Dinç, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Özlem Yıldırım'ı, babasıyla arasını bozduğu için öldürdüğünü söyleyen Dinç'in, otomobilde bulunan arkadaşları H.Ç. ve K.D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianamenin ardından Dinçer Dinç hakkında, Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten adam öldürmek, hırsızlık ve mala zarar vermek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. H.Ç., K.D. ve M.K. hakkında da suç delillerini yok ettikleri iddiasıyla 5 yıla kadar hapsi istemiyle dava açıldı. Dinçer Dinç, son sözünde 'Mahkemenin takdirine sığınıyorum' dedi. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Dinç'i 'Kasten adam öldürmek' suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı, ardından duruşmadaki iyi hali sebebiyle cezayı 25 yıla indirdi. Mahkeme Dinç'i, "Hırsızlık" suçundan 4 yıl 2 ay, 'mala zarar vermek' suçundan ise 6 ay 20 gün hapse mahkum etti. Davanın tutuksuz sanıklardan H.Ç. ve K.D. ise suç delillerini yok etikleri gerekçesiyle önce 5'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak daha sonra haklarındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Diğer tutuksuz sanık M.K. ise beraat etti.