Bursa Ulu Camii'nde Cuma namazı sonrası Doğu Türkistan'da Ramazan'da öldürülen 28 Uygur Türkü için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına binlerce kişi katılırken namaz sonrası Ülkü Ocakları bir yürüyüş düzenledi.

Ulu Cami İmamı Zekeriya Şekerci'nin kıldırdığı cenaze namazı öncesi dua eden Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, "Allahım; Doğu Türkistan’da Irak’ta Suriye’de Mısır’da birçok yerde mağdur ve mazlum olan Müslüman kardeşlerimize yardım eyle." dedi.

TÜM ZALİMLERİ PERİŞAN ET ALLAHIM

Bir vatandaşın cenaze namazını kıldıran Ulu Cami İmamı Zekeriya Şekerci, gıyabi namazı öncesi şöyle dua etti: "Mümin ve müslüman kardeşlerimiz zalimlerin zulmü altında inim inim inlemektedir. Rabbim tüm zalimleri kahrı perişan etsin, bu zalimlerin zulmüne maruz kalmış ve şehit olan bütün şehit ve hüdamıza rahmet rahmetiyle muamelede bulunsun, inşallah."

Gıyabi cenaze namazının ardından Bursa ülkü ocakları tarafından düzenlenen yürüyüşte bir grup vatandaş Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Anıt önünde konuşan Bursa Ülkü ocakları Başkanı Fatih Sütçü, şunları kaydetti: "Modern dünyanın gözleri önünde Uygur Türklerine sistematik şekilde işkence edilmekte, söz konusu Doğu Türkistan olduğunda insan hakları beyannameleri herhangi bir hüküm teşkil edememektedir. Müslüman Türk olmayı başlı başına tehdit ve suç sayan Çin, Uygur gençlerini sorgusuz sualsiz gözaltına almakta, bu gözaltılarla, idamla ya da işkenceyle katliamla sonuçlanmaktadır. Geçenlerde Çin'de köpek yeme yarışması düzenlendi, medyada geniş yankı buldu, ama şehit olan Uygar Türk gençlerimiz o kadar haber olmadı, bunu da vicdanlı herkese duyuruyorum."