Büyükşehir Belediyesi’nin uyuşturucu bağımlısı gençlerin rehabilitasyonuna yönelik Osmangazi Belediyesi ve Bursa Ticaret Borsası desteğiyle planladığı İlkadım Gençlik ve Aile Destek Merkezi (GADEM), Kiremitçi Mahallesi’nde hizmete girdi. Merkezde büyükşehir belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü birimleri ortaklaşa faaliyet gösterecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, merkezin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’de uyuşturucu, sigara ve alkol kullanım yaşının ortaokul çağlarına kadar indiğini ifade etti. Uyuşturucu bağımlılığının bugün ülkenin en önemli sosyal problemlerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Altepe, aile içi sorunlar, kendini güvende hissedememe ve uyuşturucu maddelere çok kolay ulaşım gibi birçok etkenin çocukların kötü alışkanlıklara yönelmesinde etkili olduğunu belirtti. Özellikle Bursa’da yapılan operasyonlar sonucu ele geçirilen uyuşturucu maddelerin kendilerini çocukların bu belalardan korunması yönünde zorunlu adımlar atmaya ittiğini ifade eden Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaptığımız görüşmeler neticesinde, uyuşturucu madde bağımlılığı ile ilgili danışma hattı ve rehberlik merkezi kurulması ve gerekli kadroların tahsisi yönünde karar aldık. Büyükşehir Belediyesi olarak, uyuşturucu madde bağımlılığının tedavisi için alternatif rehabilitasyon merkezleriyle konuya çözüm üretmek istedik” dedi.

Emniyet Müdürü Selami Yıldız ise, uyuşturucu madde kullanan birey sayısının azaltılmasında kullanılacak merkezin yer tahsisini yapan Bursa Ticaret Borsası’na, Osmangazi Belediyesi’ne ve bu konuda tüm birimleriyle sorumluluğu üzerine alan, merkezin hayata geçirilmesini sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.