Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, vatandaşın işinin aksamaması için memurlardan bütün görev sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi. Uyuşturucu ile mücadele konusunda da kurum müdürlerinden destek isteyen Çalık, polis ve jandarmaya bu konuda yardımcı olmalarını istedi.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 2014 yılında kurumlar bazında yapılan çalışmalar Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık başkanlığında düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. Kaymakamlık binasında gerçekleştirilen toplantıda daire amirleri 2014 yılı hizmet verilerini açıklarken, 2015 hedefleri hakkında da bilgiler verdi. Toplantıda Fethiye’nin vergi, ihracat ve turizm gelirleri olmak üzere merkezi bütçeye katkıları da açıklandı.

Kaymakam Ekrem Çalık, kurum amir ve müdürlerinin uyması gereken kurallar ve görevler hakkında bilgilendirmede bulundu. Kurumlardaki bayrakların temiz bir şekilde olmasını isteyen Kaymakam Çalık, bayrağın önemine değinerek rengi solmuş bayrakların asılmamasını ve devamlı bir şekilde yenilenmesini istedi. “4483 sayılı kanuna göre verilen soruşturma görevlerinde şikayet çok olduğu için herkese görev taksimatı yapıyoruz." diyen Erem Çalık, bu görevlerin mutlaka yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti. Çalık, "Benim işim çok yapamam, edemem şeklinde bir mazeret söz konusu olmaz. Verilen görev emirdir. Gerekçeleri resmi olarak ifade edilemiyorsa o emir harfiyen yerine getirilecektir.” dedi.

UYUŞTURUCU KONUSUNA POLİS VE JANDARMAYA YARDIM OLUNMALI

Toplantıda konuşan Kaymakam Ekrem Çalık, uyuşturucuyla topyekün mücadele konusunda daire amirlerinden destek istedi. Polis ve jandarmanın üzerine düşen görevi yaptığını belirten Çalık, gençliğin bu illetten kurtulması için bütün kurumlara görev düştüğünü açıkladı. Çalık, uyuşturucu ile mücadelenin top yekun olarak yapılması gerektiğini söyleyerek uyuşturucu ile mücadele işi yalnızca polis ve jandarmaya bırakılmamalıdır diyen Çalık, kurum müdürlerini polis ve jandarmaya destek vermeleri konusunda uyardı.

Fethiye'deki kamu kurum ve kuruluş temsilcilerini izinsiz basın açıklaması yapmamaları konusunda uyaran Çalık, sözlerini şöyle tamamladı: “657 sayılı devlet memuru kanununun 15. maddesinde basına bilgi verme yetkisi bakan ve validedir denmektedir. Bu maddeye göre bakanın ve valinin yetkilendirdiği kişi dışında hiç kimse basına bilgi veremez. Bunu özellikle ikaz etmek istiyoruz. Çünkü ağızdan çıkan birkaç kelime daha sonra sıkıntı halinde geri dönüyor. Olmayan bir yetkinin kullanılmaması gerekiyor. Bu da 15. maddede vurgulanmış 125. maddede disiplin suçu olarak belirtilmiştir.”